Billige solbriller er like bra som dyre

Billige solbriller er like bra som dyre

Skal du ha deg nye solbriller (du finner et stort utvalg på www.brillz.no)? Da har du kanskje fått med deg at en av de store diskusjonene ofte er om det faktisk lønner seg å investere i dyre solbriller fremfor billige. Er kvaliteten bedre og beskytter de dyre solbrillene bedre enn de billige? Det blitt utført mange undersøkelser om akkurat dette emnet og konklusjonen er at i langt de fleste tilfeller så er de billige brillene minst like bra som de dyre.

Like god beskyttelse mot UV-stråler

Dette skyldes at de billige solbrillene også oppfyller det viktigste kravet for en solbrille, sett fra den helsemessige siden, nemlig at de skal beskytte mot solens UV-stråler. Statens strålevern har utført tester av en rekke solbriller og kommet frem til at billige solbriller gjør denne jobben akkurat like godt som de dyre merkevare brillene. Det er den ultrafiolette strålingen som er skadelig for øynene dine og de billige brillene med plastglass har akkurat samme gode, beskyttende effekt som dyrere varianter. Nettopp denne beskyttelsen mot UV-stråler er det aller viktigste når du er ute og nyter solen, uansett om det er på stranda eller i skibakken.

Hvilke solbriller er de beste?

Dette er et godt spørsmål som avhenger av hva du skal bruke dem til. Det er viktig å huske på at beskyttelsen mot UV-stråler er like bra, enten glassene er lyse eller mørke. Forskjellen handler om hvor mye sollys som slippes gjennom glassene. Her stopper de lyse glassene mindre enn 10% av sollyset, mens de mørke glassene holder mer enn 50% av sollyset ute. Så når det gjelder solbrilleglass er det en smakssak hvor mye eller lite sollys du ønsker skal slippes gjennom. Når du er ute og står på ski så vil det f.eks. være best med mørke briller. Når vi er ute og nyter vinter og snø, så kan det være en idé å tenke på polariserte glass. Dette får du også med billige solbriller da den store prisforskjellen ofte går på brillens merke og ikke så mye på glassene og deres effekt. Når du bruker polariserte glass vil reflekslyset bli kraftig dempet og dermed beskyttes øynene dine bedre.

Les også: Prosentregning – Hvordan regne prosent

Leave A Comment?