Det grunnleggende du må vite om vedlikehold av bil

Mange steder i Norge er det helt nødvendig med bil, og selv i storbyene er det mange som foretrekker å ha tilgang til en egen bil. Bildeling og andre digitale mobilitetsløsninger vil bli alt viktigere i årene som kommer, men vedlikehold av bil vil fortsatt være relevant i lang tid fremover.

Forebyggende service og vedlikehold er nesten alltid billigst

Å følge med på bilen din er noe av det aller viktigste du kan gjøre når det gjelder å holde vedlikeholdskostnadene nede. Det kan være fristende å lukke øynene for småfeil, men da risikerer du større skader og kostnader ved et senere tidspunkt. Et BMW-verksted, andre merkeverksteder eller bilverksteder som dekker flere merker vil kunne gi deg et prisoverslag før du bestemmer deg for å få jobben gjort. Da vil du vanligvis også kunne sammenligne med kostnaden for en eventuell følgefeil.

Helt enkle tiltak, som å vaske bilen og skifte vindusviskere jevnlig, har også mye å si for både det estetiske, servicebehov og trygghet når du er ute på veien. Det er ikke alle som elsker bil, men sørg for å legge ned litt tid på bilen din – det vil være en god investering.

Husk på vedlikeholdskostnadene når du regner på bilkostnadene

Det er fort gjort å se seg blind på enkeltdeler av kostnadsbildet for det å ha tilgang til en bil. Derfor kan prisene for leie og leasing, som oftest inkluderer alt fra vinterdekk til forsikring, fremstå som høye. Pass på å ta med alle vedlikeholdskostnader når du regner på hva som egentlig er rett type bilhold for deg.

En slik vurdering av alle kostnader er viktig både i forbindelse med kjøp av ny bil og beslutninger om større servicejobber. For alle biler vil det være et punkt der ytterligere investeringer ikke vil lønne seg, noe som fører til at en ny bil med lavere vedlikeholdskostnader vil være et bedre alternativ.

.