En guide til å kjøpe det optimale spisebordet

Spisebordet er ikke bare et sted der familien spiser middag, i mange norske hjem er bordet både skrivebord til leksejobbing, et lite hjemmekontor og kanskje hobbybenk. Spisebordet er derfor også et av de mest brukte møblene i boligen, så det er greit å legge ned litt arbeid i valg av det optimale spisebordet.

Velg spisebord som passer familiens behov

Det er selvfølgelig familiens behov som avgjør hvilke spisebord som er aktuelle. En familie med to voksne og fire barn vil aldri vurdere et spisebord med fire plasser, slike innsnevringer er helt naturlige.

I tillegg er det relevant å vurdere hvor ofte det er nødvendig med ekstra plass til gjester. Det finnes mange spisebord som er utstyrt med ekstra plater som gjør det mulig å utvide bordet. Det er en smart løsning hvis du vil ha det beste av begge verdener – både et kompakt bord i hverdagen og et stort bord til selskaper.

De viktige materialvalgene

Materiale er en annen grunnleggende egenskap som hører tett sammen med familiens behov. Det finnes spisebord i en rekke ulike materialer – og forskjellene er ikke bare estetiske. Heltre er et flott materiale, men det kan være litt mer ømfintlig enn laminat og lignende komposittmaterialer. Samtidig er det selvfølgelig mulig å kjøpe et heltre spisebord til storfamilien, det forutsetter bare litt mer vedlikehold og pleie underveis.

Oljet tre er et godt eksempel på et materiale som trenger noe pleie. Det er anbefalt å olje bordet omtrent to ganger i året. Det høres kanskje mye ut, men det tar ikke mange minutter å olje et bord, og gi det den nødvendige fuktigheten og beskyttelsen. Heltre, eller en plate med finer, er selvfølgelig ikke det perfekte valget for alle familier. Likevel er det lurt å faktisk vurdere alle de forskjellige alternativene på markedet når du skal kjøpe nytt spisebord – da er det mer sannsynlig at du finner det optimale spisebordet.