Hva betyr en manuell straff fra Google?

Tenk deg at du har en nettside som har noen hundre besøkende hver dag, du tjener litt penger hver dag men plutselig en dag så er det ikke noe trafikk på nettsiden din. Automatisk så tenker du at nettsiden er nede, men nei den står der fortsatt.

Historien ovenfor er den typiske historien til webmastere som opplever å få en straff fra Google. Det finnes flere årsaker til at Google kan gi deg en straff: 

  • Du har kjøpt linker 
  • Du har kopiert innhold 
  • Du har over optimalisert nettsiden din 
  • Negativ SEO 
  • Linker til uheldige nettsider
  • Linker fra forum 
  • For mange reklame-lenker eller annonser 

Som du ser så er grunnene stort sett at man har tatt noen snarveier i forhold til sin SEO strategi. Det kan fort skje, men man bør prøve å unngå dette. 

Hvordan finner jeg ut om jeg har fått en straff av Google? 

Hvis du går inn på Search Console så skal du få opp om din nettside har fått en straff eller ikke. Hvis du hadde Search Console fra før så skal du få en epost når de iverksetter tiltak. Om det ikke ligger noe melding fra Google der så kan du fortsatt ha fått en straff fra Google, men den kommer fra algoritmen. Denne kan være mye vanskeligere og ta ennå lenger tid å bli kvitt enn en manuell straff. 

Hvordan fjerner jeg en straff? 

Det å fjerne en straff er ganske enkelt. Du må utbedre det som Google mener du har gjort feil, det står beskrevet i meldingen du fikk. Når det er utbedret så kan du sende inn en «reconsideration request». I denne så bør du beskrive og dokumentere så godt du kan endringene du har gjort. 

Ventetiden på å få svar varierer fra kun noen timer til uker. Det er bare å være tålmodig og vente på svar. Dersom den blir godkjent så tar det som regel ikke lang tid før ting er tilbake til normalen. I enkelte tilfeller så må man fjerne lenker som har gitt positive resultater og dermed så vil man ikke komme tilbake like sterkt. 

Leave A Comment?