Hva er CDF trading og binære opsjoner

Hva er CDF trading og binære opsjoner?

Vurderer du å handle aksjer på nett blir du bombardert med reklame for utlandske trading plattformer. Tilbudene er forlokkende, men passer denne type trading for deg?

I dag kan du handle aksjer via egen nettbank. Denne typen handel er sikker,treg og ikke for deg som vil kjøpe og selge aksjer i løpet av en arbeidsdag. Det du trenger er en proff plattform for handel på verdens børser. Sjekk ut eks. Pareto sin Web Trader.

Ved å bruke en norsk nettmegler eier du de underliggende aksjene eller verdipapirene. Det gjør du IKKE når du trader med CDFs eller binære opsjoner.

Hva er en CDF trade?

CDF står for «Contract for Difference», det betyr at det i prinsippet er et derivat produkt som inkluderer shortsalg, futures og gearing. Du gambler på om eks. oljekursen går opp eller ned. Det samme kan du gjøre på valutakurser, aksjeindekser og enkelt aksjer. Risikoen ved denne typen trading er at du kan tape mer enn du setter inn, og du blir skyldig store beløp. Det er eks. fristende å kjøpe 4 millioner gull for kun 10 000 kr. Da tjener du gode penger hvis du plasserer mye på differansen med en opsjon (futures) på å handle råvaren til en rimeligere pris noen minutter frem tid.

Handler du med olje kan du via den vanlige råvarebørsen handle fremtidig oljefat med oppgjør 3 mnd’er frem i tid. På en CDF handel er det kun variasjonen i prisen på olje som spekuleres. For store seriøse meglerhus er det råvaren i bunn som er viktig, som f.eks. drivstoff til skip eller fly.

Binære opsjoner er kun et annet utrykk som platformene som selger CDF’s bruker i sin markedsføring.

Hvor bør jeg handle aksjer?

Er du seriøst interessert i daytrading, bør du starte å handle på Oslo børs via en norsk nettmegler. De fleste tilbyr rask trading på børsene i USA og alle europeiske land. Da unngår du til en viss grad gearing av dine plasseringer som innbærer mest risiko hos CDF tilbyderne.

Handler du med sparepengene dine bør du handle aksjer med høy volalitet, og helst tenke langsiktig på dine aksjeplasseringer.

Du kan også shorte aksjer hos norske meglere – sjekk denne listen

Husk at å shorte aksjer innebærer risiko.

Det er også skrevet gode bøker om daytrading fra Hegnar Media. Å lese en slik bok er den lureste investeringen du kan gjøre, før du setter inn pengene dine på børs.

Les også: Prosentregning – Hvordan regne prosent

Om du liker satirisk humor om finans og økonomi kan du besøke nettsiden ENRON Regnskap. Det har noen litt spesielle stillinger ledig.

Leave A Comment?