Kaviar er kjent som en av de dyreste og mest luksuriøse delikatessene i verden. Prisene varierer fra $50 til $3000 per 30 gr, og her er alt du trenger å vite om verdens beste kaviar for å forstå all hypen rundt dette produktet.
Kaviar av beluga regnes som den verdens beste kaviar. Kaviar kan fås fra størarter som beluga, kaluga (elvehvit), almas (hvit beluga), stjernestørje og stør, og disse artene lever i det kaspiske hav og svartehavet, de søratlantiske regionene i Nord-Amerika, det nordvestlige Stillehavet , og også i store innsjøer og elver i Europa.
Hva er den verdens beste kaviar?
Ifølge mange kommer den beste kaviaren i verden fra Beluga-størjen, som bor i Det Kaspiske hav og er en kritisk truet art. På grunn av den statusen er belugakaviar svært sjelden å finne og en av de dyreste typene totalt sett. Gjennomsnittsprisen per pund varierer fra $3200 til $4500.
Hva er den dyreste kaviaren i verden?
Den høyest prisede kaviaren, ifølge Guinness Book of Records, er Almas White Pearl-kaviar, som er hentet fra sjeldne, ville, pigmentdefekte iranske albinostørje. Prisen per 450 gr overstiger 15 000 dollar og er den desidert dyreste kaviaren i verden.
Hvis du vil ha den mest liknende smaken til Beluga Sturgeon Kaviar, velg en som kommer fra Paddlefish
Å finne belugakaviar er vanskelig på grunn av det faktum at den er truet. Imidlertid er padlefish en ganske god erstatning fordi den har den mest lignende smaken. En annen fordel med å velge padlefish er at denne fisken finnes i flere land, noe som automatisk betyr lavere pris.
De beste kaviarmerkene i verden foretrukket av Michelin-kokker
Kaviar er en av de uunnværlige rettene som tilbys i de mest luksuriøse restaurantene over hele verden. Selv om tilberedningen av denne retten ser enkel ut, er det faktisk en kunst å kombinere alle ingrediensene for å lage noe ekstraordinært. Forventet er det et must å bruke kaviar av topp kvalitet, og her er noen merker som Michelin-kokker foretrekker mest når de tilbereder denne herlige retten:
- Rossini er et av de beste skandinaviske og globale kaviarmerkene. Dens rike nøtte-kremaktige smak er kjærlighet ved første bit. Denne kaviar på glass serveres i verdens ledende restauranter i Amerika og Europa. Rossini produserer flere typer kaviar, inkludert hvit størkaviar, to typer Baerii, Oscietra, Beluga og Gold Selection. Alle er satt sammen på gårder i Polen, Frankrike, Italia og Kina, noe som gjør det enkelt å levere produktene deres over hele verden.
- Sasanian Osetra Caviar er et annet topprangert merke som er en blanding av amerikanske og polske størfarmer. Denne svarte perlekaviaren har en smøraktig smak og er vanligvis nypakket. Sendes over hele verden i varmesikker emballasje som garanterer friskhet når som helst du serverer den.
- Rød Alaskan laksekaviar «Tsaritsa» er laget av vill Alaskan laks på tradisjonell russisk måte. Friskhet er det dette merket streber etter å gi til sine forbrukere, og av denne grunn er utløpsdatoen strengt begrenset. Pass på å bruke denne russiske kaviar i det øyeblikket du åpner den, ellers vil den ikke være brukbar dagen etter.
Dette er utmerkede kaviarmerker som bør prøves av alle som setter pris på smaken. Det bør imidlertid tas i betraktning at prisen på disse merkene er mye høyere enn den vanlige kaviaren, og mange har kanskje ikke råd til det. Hvis du fortsatt ønsker å kjøpe en av de listede typene kaviar, kan du raskt tjene penger på den. For å gjøre dette bør du spille spilleautomater av høy kvalitet hvor du kan vinne en stor jackpot. Du kan spille kasinospill fra hvor som helst med en internettforbindelse. For å gjøre dette, velg bare et av mobile casinoer som presenteres på NorskCasinoSpot-ressursen. Med spillene som er omtalt i disse kasinoene, vil du kunne treffe jackpotten som lar deg kjøpe et av disse kaviarmerkene.
Hvilket land har den beste kaviaren i verden?
Takket være sin geografiske posisjon og nærhet til Det Kaspiske hav, har Russland og Iran dominert kaviarmarkedet og produsert kaviar av topp kvalitet i flere tiår. Det kaspiske hav er den største saltvannssjøen i innlandet på jorden og hjem til mer enn 400 endemiske arter, blant annet kaspisk laks, Beluga, Osetra, Sevruga og persisk stør, hovedarter for produksjon av kaviar.
Koder som viser at du kjøper noen av de beste kaviaren i verden
Det Kaspiske hav er kjent som opphavet til Beluga størjen, en art som gir kaviar av topp kvalitet. Siden tilbudet er bredt, og det er mange produsenter, er det ganske vanskelig for kjøpere å gjenkjenne opprinnelseslandet eller være trygg på kvaliteten.
Men ikke glem at det også er blandede arter, som vanligvis er et produkt av oppdrett. Disse artene er også kjent som hybrider, og det er to forskjellige koder som definerer deres opprinnelse:
- Kode for hannarter: YYY YYYxXXX
- Kode for hunnarter: XXX YYYxXXX
Rød, svart eller hvit kaviar? Det finnes mange forskjellige typer, hvilken vil du velge?
Avhengig av type fisk, vil kaviaren se og smake annerledes. Vi så at hvit kaviar regnes som den beste og dyreste. Heldigvis finnes det røde og svarte kaviarer som er mer representert, rimelige og lettere å få tak i, selv i supermarkeder. Så enten du bestemmer deg for å kjøpe den og lage middagen på egen hånd eller prøve den i en av de beste Michelin-restaurantene, ikke glem å sjekke opprinnelsen, som er den beste garantien for kvalitet.
Konklusjon
Når du snakker om hvilke typer kaviar som er best, bør du først og fremst ta utgangspunkt i smakspreferansene dine. Hvis du ser på et dyrt kaviarmerke, anbefaler vi deg å forstå det godt og helst smake på det før du bruker penger. Vi er imidlertid sikre på at hvis du velger en av typene kaviar som er presentert i listen vår, vil du definitivt være fornøyd. Hvis du vil lære mer om kaviar, anbefaler vi deg å lese Wikipedia-artikkelen dedikert til det.