Hvordan arrangere en vellykket spillkveld?

Dersom du har planer om å stelle i stand en hyggelig spillkveld for vennegjengen, er det mange ting å tenke på. For å skape god stemning er det viktig med både riktig dekor, god mat og spennende spill.

Det er også viktig å kunne reglene i spillet dere skal spille, slik at du kan forklare reglene til de andre ved behov. Dersom dere skal spille poker, er det for eksempel essensielt å lære reglene i spillet først. Det er et gøy spill når du først lærer deg det.

La oss se nærmere på de viktigste faktorene som må være på plass for at kvelden skal bli minneverdig! Det er nemlig flere gode tips der ute for å sikre en vellykket spillkveld.

Finn spennende spill

Ingen spillkveld blir vellykket uten spill som faller i smak hos både deg og gjestene. Poker er et populært innslag på spillekvelder, og det samme gjelder andre kortspill. Ha derfor kortstokken klar, slik at dere kan finne et spill alle vil være med på.

Foruten kortspill, kan dere hygge dere med brettspill som Monopol, Geni, Bezzerwisser eller Scrabble. Mulighetene er mange, og de fleste synes brettspill er morsomt. Det finnes så utrolig mange fine spill der ute dere kan nyte sammen.

Server god mat og drikke til spillekvelden

En spillkveld blir ikke like kjekk uten noe godt i glasset og litt smakfull snacks! Kjøp inn noe godt som er enkelt å servere, enten det er snakk om chips, sjokolade eller godteri. Ønsker du en litt sunnere meny, er det ingenting i veien for å servere grønnsaker med dip eller bær.

Kjeks med et spennende utvalg av oster slår heller ikke feil, og er enkelt å forsyne seg av mellom spillrundene. Server med en passende vin ved siden av, og den gode stemningen er et faktum! Her finnes det utrolig mange gode muligheter.

Dekorasjon og pynt sikrer god stemning

En spillekveld skal være avslappet og hyggelig, noe som bør gjenspeiles i dekorasjonen. Gjør stuen eller spillrommet litt ekstra hyggelig med levende lys, friske blomster og dekorativ borddekking.

Arrangerer du en spillekveld, kan du også tillate deg å pynte med dekorasjon som er relevant for det aktuelle spillet. Du kan for eksempel skrive fine tekster på små kort og legge disse på bordet.

Tenk også over hvor spillekvelden skal avholdes. Dersom det er varmt i luften, kan du for eksempel ha spillkveld utendørs i hagen. Det er en forfriskende følelse, spesielt på fine sommerkvelder.

Forklar reglene i spillet før start

Når du skal arrangere spillkveld bør du også tenke på at ikke alle deltakerne nødvendigvis har spilt det aktuelle spillet før. Innled derfor kvelden med å forklare reglene til alle sammen i felleskap. 

Enkelte spill, som poker, har nokså mange regler og strategier. Ved å forklare disse til gjestene dine, kan du sørge for at alle kan få glede av spillet. Det er tross alt ikke så kjekt å spille om man ikke forstår spillet.

Det finnes heldigvis mange gode spillguider på nett. Finn en god læringsressurs, og sett deg inn i hvordan spillets regler er. Som vert bør du kunne forklare spillet til de andre om nødvendig.

Ha flere spill tilgjengelig til spillekvelden

Når du skal arrangere spillkveld er det greit å tenke på at spillet du har valgt kanskje ikke er så morsomt som først antatt. Sørg derfor for at du har en plan B klar. Ha et lite utvalg med spill klart, slik at det finnes valgmuligheter.

Dere kan godt ha en avstemning innledningsvis, der alle gjestene stemmer på hvilke spill de helst vil spille. 

Arranger en minneverdig spillekveld

Når du skal invitere venner, familie eller kollegaer på spillkveld, gjelder det å planlegge litt i forkant. Med god mat, gjennomtenkt dekor og et spennende utvalg av spill, kan du føle deg trygg på at kvelden blir en suksess.

Sett i gang planleggingen, og se frem til en spillkveld du sent vil glemme!