Hvordan bruker du en kvisefjerner?

En kvisefjerner er et redskap som er etterlengtet for mange, men det er nok ikke alle som vet hvordan de skal bruke en kvisefjerner for å få best resultat. For å få mest mulig ut av en kvisefjerner, er det viktig å gjøre litt forarbeid og bruke redskapet riktig, for å unngå arrdannelser og eventuelt mer kviser. En kvisefjerner er et relativt enkelt redskap, men som er potent nok til å fjerne kviser raskt, enkelt og effektivt.

Fjern kviser med kvisefjerner

Mange (kanskje de aller fleste) bruker hendene til å klemme og trykke ut kvisene. Dette er en dårlig måte å bli kvitt kviser på, fordi sannsynligheten for å få arrdannelser er stor, og det kan faktisk gjøre porene enda mer betent. Det er fordi huden rundt det området som er beten, ofte er helt friskt. Når vi så bruker mye kraft til å tvinge ut talgen fra talgposen, vil dette skade den friske huden, som kan gjøre problemet enda verre enn det var.

En kvisefjerner er en enkel liten sak, som har flere funksjoner. Det er en bue for hver ende, som du kan tilpasse størrelsen med, og som vil legge et trykk i en stor bue rundt kvisen, som du vil fjerne, noe som er en skånsom måte å fjerne kviser på. Selve stammen til kvisefjerneren har riller, som gjr den ikke glir ut av hendene på deg når du fjerner kviser med den.

Forbered huden godt før og etter

For å unngå en forverring av kviseproblemet, er det viktig å vaske huden godt, før og etter du fjerner kviser med kvisefjerneren. En grundig rengjøring av porene, og overflatehuden, vil unngå at bakterier spres til andre steder av huden og at du kan holde problemet lokalt.

Det er også en viss risiko for at bakterier kan komme fra hendene dine til der kvisen allerede er, noe som gjør at du ikke blir kvitt kvisene. Derfor, er det lurt å vente til kvisen ikke er helt rød og svulmet opp, fordi dette er når talgkjertelen er mest betent.

Etter en grundig rengjøring kan du med fordel desinfisere området der kvisen var. På denne måten sørger du for å drepe de bakteriene som su eventuelt ikke har klart å fjerne bare ved å vaske.

Om problemet fortsetter

Om problemet fortsetter bør du vurdere å ta kontakt med en hudlege. En kvisefjerner, er noe hudlegen også benytter, men hvis du ikke bruker den riktig , er det ikke sikkert du blir kvitt kvisene. Det kan også være noen underliggende årsaker til at du får kviser, som en hudlege eventuelt kan hjelpe deg med å finne årsaken til.

Selv med hudlege og kvisefjerner er det mange andre ting du kan gjøre for å i det minste forebygge kviser. Hygiene og kosthold, er de to faktorene som du kan forandre. Ved å ha en god hygiene i dagligdagen kan du fjerne bakterier jevnlig, og du sørger for at porene ikke er tilstoppet. Bruk også hudkrem til å holde huden fuktig, så den ikke blir uttørret og betent.