Hvordan få kontroll på økonomien?

Økonomien er vanskelig å ha helt kontroll over, men det finnes hjelpemidler som kan gjøre det enklere å holde orden og få oversikt fra dag til dag. Spredte betalinger og usikre betingelser kan prege manges økonomiske situasjon og er uoversiktlig og vanskelig å forholde seg til.

Ved å samle alle innbetalinger gjennom refinansiering av forbruksgjeld og andre forpliktelser, står du igjen med kun ett tall å forholde deg til. Dette gjør det enklere å ha overblikket over egen økonomi, og du vil merke at du har mye større frihet og kontroll.

Gjennom en god løsning med gode betingelser, kan refinansiering spare deg mye penger, og frigjør midler som ellers aldri sto samlet. Dette gjør det lettere å budsjettere og å holde rede på hvor mye som kommer inn og hva som skal hvor. Dette bidrar også til større kontroll videre.

Unngå impulskjøp i hverdagen

En av de største fellene man møter økonomisk i hverdagen, er impulskjøp. Disse bør man unngå, da de som regel aldri er verdt det. Impulskjøp som dyr mat og snacks fra bensinstasjon eller et produkt du så i en reklame som du egentlig ikke trenger, men som du hadde veldig lyst på der og da.

De større av disse teite kjøpene, er de som lokker inn med gode ordninger for nedbetaling og små innbetalinger. Disse hoper seg fort opp, og da kan det være lurt å refinansiere, og ta opp lån slik at man får samlet alt under et tak og igjen, kun har et tall å forholde seg til.

Et av de største problemene med gjeld av alle slag er tilbakebetalingskrav. Med forskjellige betingelser og frister, blir det fort uoversiktlig, og vanskelig å helt innse hvor mye man bruker på forskjellige ting. Dette gjør også at man ofte tror man har mer penger enn man har.

Når man har mindre økonomisk kraft enn man tror, fører det til problemer. Impulskjøp som man kommer over på nettet eller som blir reklamerte andre steder, bør man alltid holde seg unna. Det er viktig å ha oversikten, og å planlegge egen økonomi.

Betal ned gjeld på en effektiv måte

Det finnes effektive måter å betale ned gjeld på. Mange gode lånetjenester tilbyr refinansiering og vil være til stor hjelp ettersom alle betalingsfristene blir samlet til en overordnet dato. Du vil da alltid vite hvor mye penger du har til enhver tid og kan betale tilbake hele summen når det passer best.

Enkelte aktører tilbyr fleksible løsninger som lar deg betale kun renter og gebyrer om økonomien skulle være stram, eller lar deg betale større summer når økonomien er god og du har mulighet til det. Dette gjør det også lettere å forholde seg til, ettersom man kan slappe mer av med det.

Et godt tips er at det kan være lurere å samle regninger, delbetalinger og andre relativt faste betalinger gjennom et godt refinansiert lån. Setter man da av en del av inntekten sin og passer på å alltid ha nok til å tilbakebetale innen fristen står man mye friere og får mer effektivt tilbakebetalt.