Hvordan kan man gjøre det bedre på skolen?

Veldig mange studenter får ikke gjort sittt beste på skolen og dette er problem som kan hindre dem i å senere søke en utdannelse som de faktisk ønsker. Derfor har vi i Notita.no laget en liten guide til deg som ønsker å gjøre det bedre i skolen ved å jobbe smartere. I vår guide har vi samlet flere forskjellige lifehacks som kan gjøre din hverdag som student enklere.

Notater som lydbok

Hvis du er dårlg på å skrive notater fra forelesninger så kan det være at du egner deg bedre til å gjøre opptak av disse. De aller fleste telefoner har muligheten for å gjøre opptak og man trenger derfor ikke noe kostbart utstyr for å gjøre dette. Før man gjør opptak så bør man spørre foreleser om det går fint. Da bør du forklare at det kun er du som skal bruke dette når du studerer og at du ikke skal dele dette med noen.

De aller fleste forelesere vil syntes at dette er fint og dermed samtykke. Noen vil kanskje ikke tillate dette og da må man respektere dette.

Kjøp notater av andre

Hvis du ikke ønsker å gjøre opptak og du ikke klarer å ta notater selv så kan det være en god ide å kjøpe notater av en som er flink til å ta notater. Det kan være at denne personen gjerne deler notater med deg for 200,- kroner eller 500,- kroner. Det er hardt arbeid å notere og dette burde derfor være en veldig enkel investeringsbeslutning å ta.

Bruk en digital notatbok

Veldig mange fag er like og ikke minst så følger de den samme planen som er satt av Kunnskapsdepartementet. Dette gjør det mulig for tjenester som Inspio.no å lage en plattform hvor du finner notater og øvelser som er spesialisert for at du som student skal prestere bedre. Dette er en av flere slike tjenester som finnes og du må finne den tjenesten som passer best til deg.

Fordelen med slike notat-tjenester er at de er utarbeidet med den tanken at du skal lære mer og dette er til stor forskjell fra private notater som er tatt av en amatør for seg selv. Private notater kan ha feil eller være bygget opp på en sånn måte at den som har skrevet de faktisk skjønner «greia» uten at utenforstående skjønner dette.

Bruk veildere aktivt

De aller fleste skoler har egne veiledere, jobben til dem er å legge til rette slik at du søker på riktig fag og ikke minst presterer på en slik måte at du får gjennomført det du ønsker senere. Om det er å gå medisin, bli lærer eller hva enn du ønsker. Det mange ikke vet er at disse veilederne kan hjelpe deg med studieteknikk og hvordan du kan studere smartere. Disse veilederne finner du på VGS og på høyskoler/universiteter.

Hvis du er usikker på hvordan du kan komme i kontakt med din veileder på skolen så kan du ta kontakt med skolens administrasjon og de vil kunne hjelpe deg med å avtale tidspunkt med din veileder.

Leave A Comment?