Hvordan kroppen reagerer på smerte

Alle opplever en eller annen form for smerte i perioder. Det kan være mange forskjellige grunner til det, og kroppen har reaksjoner på dette.

Hva kommer smerte av

Smerte forbinder man ofte med at man får ett slag eller faller. Noe mange kan kjenne seg igjen i er å falle på sykkel som barn. Skrubbsårene på knær og på innsiden av hendene svir og er vonde, men det finnes en god måte å bli kvitt den smerten på. Det er å rense sårene og sette på en bandasje – om nødvendig.

Sykdom kan også være smertefullt. Å få halsbetennelse gjør vondt i hele kroppen, ikke bare når du svelger. Behandling for dette er ofte en antibiotikakur som du får fra en lege. Mange sykdommer skaper smerte og man søker råd og hjelp for å lindre så godt som mulig. Ofte blir dette gjort på internett, på for eksempel Google. Rådene kan variere, og det er viktig å forsikre seg om at rådene kommer fra en kilde som er troverdig. Det er ikke alltid så enkelt, men da må man bruke skjønn for å forsikre seg.

Når smerte kommer av stress og bekymringer

Stress kan fort sette seg fysisk i kroppen. Noen vanlige steder stress kan skape problemer, er i nakke og skuldre. Når stress og bekymringer får kroppen til å stramme seg så blir det vondt i flere deler av kroppen og det kan være nødvendig å få behandling. Det mentale har stor innvirkning på det fysiske.

Muskelsmerter

Det er vanlig å få muskelsmerter etter å ha brukt kroppen på en måte som ikke er normalen. Dette kan være trening, eller generelt at man har strekt kroppen mer enn vanlig. Det kan også oppstå av å ha endret arbeidsstilling, eller andre små endringer i livssituasjonen.

Nakkesmerter

Å ha nakkesmerter er noe mange kommer utfor i løpet av livet, klikk her for å lese om flere grunner til nakkesmerter, og for å se om dette har en naturlig forklaring. Om du kjenner igjen i at dette er noe du har problemer med så kan det være nødvendig å oppsøke hjelp til å jobbe med dette.

For å behandle nakkesmerter er det en klinisk undersøkelse og en samtale med terapeuten som må til. Her blir det avdekket hva som kan være årsaken til smertene, og det blir mulig å legge en plan for hvordan behandlingen skal skje videre.