deres egne gifteringer giftering

Hvordan lage deres egne gifteringer

Å lage egne gifteringer og få et minne for livet er en forlokkende tanke, men hvordan gjør man det fra bunnen av?

Først må du finne gull

Et eksempel på norske områder med gull i bakken er sør for Alta, i Finnmark. Her har man ved hjelp av metallsøkere funnet betydelige mengder sølv og gull begravd under bakken. Det vanligste stedet å lete er likevel bergsider, hvor gull har blitt presset ut gjennom tiden som følge av erosjon, isbreer og ras.

Når du leter etter gull og sølv med metallsøker er det spesielt to ting du burde tenke på. Det første er dybden du kan søke. De billigste metallsøkerne vil som regel ikke kunne nå dypere enn omkring 10 cm, og dette setter klare begrensninger på letingen. Har du derimot en mer avansert søker vil du nå ned til 40 cm før radiomotstanden blir for høy. For søk etter gull og sølv anbefales det at du bruker den sterkeste søkeren du kan skaffe.

Så må du ha nok gull

Man trenger 4-7 gram gull for å lage èn ring. Man gifter seg sjelden alene så man skal da ha gull nok til to ringer, dvs. opp til 14 gram gull. Når du er ute og leter etter gull så kan det ta tid, vei gullet ofte på en nøyaktig gullvekt

Gifteinger skal designes og lages

Å smelte og forme gull er ikke noa man gjør helt uten videre, og uten kyndig hjelp. I Oslo tilbyr Gullsmed Heyerdahl en eksklusiv workshop i samarbeid med Bugge & Authen Juvelérverksted. Man deltar i utforming, smelting og lodding, og får så to helt unike ringer. På workshopen kan man også kjøpe diamanter og sette inn hvis man ønsker en mer avansert ring.

Å lage sine egne gifteringer må vel sies å være den ultimate ringopplevelsen. Enten dere gjør det sammen, eller du som vordende brud eller brudgom gjør det alene for å overraske din kommende ektefelle så er dette virkelig et stort minne for livet.

Leave A Comment?