Hvordan man kan spille Blackjack som en profesjonell ved å bruke grunnleggende strategi

Enten du er nybegynner eller en erfaren blackjack spiller vil det lønne seg å lære den grunnleggende strategien for spillet. Dette betyr kort og godt at man spiller hver hånd på en mest mulig matematisk korrekt måte, for å maksimere hvor ofte man vinner og for å minimere tap.

Er du helt ny som spiller kan en god måte å lære seg spillet godt på være å øve seg gjennom å prøvespille hos Unibet, før man begynner å spille om ekte penger. Når strategien så sitter og man har forstått spillets regler skikkelig kan man begynne å spille om de virkelige premiene.

Grunnleggende blackjack strategi

Som for de aller fleste spill bør du begynne med å lære deg de grunnleggende spillereglene, og deretter forbedre deg ved å begynne å fokusere mer på strategi og  å øve gjennom å spille ofte. I blackjack har huset alltid fordelen, men lærer du deg å spille grunnleggende strategi kan du redusere husets fordel og samtidig øke din egen sannsynlighet for å vinne.

Det du bør begynne med er å sette deg inn i hvordan oddsen fungerer til husets fordel. Lærer du deg sannsynligheten for å komme over 21 når du trekker et kort kan dette hjelpe deg til å ta bedre avgjørelser, noe som igjen vil sørge for at du reduserer husets fordel.

Splitte par

I teorien vil husets fordel reduseres dersom man splitter par, men dette gjelder derimot bare om du vet når du bør splitte og når du ikke bør splitte par. Splitter du for eksempel et par i 10 vil du gi casinoet en fordel, mens dersom du får utdelt to ess eller to åttere bør du alltid splitte – uansett hvilket kort kortgiver har synlig.

Når bør man velge å doble?

Å doble i blackjack eller double down, som det ofte kalles, går ut på at man kan doble innsatsen mot at man får trekke kun ett kort til. Dersom man starter med en veldig god hånd, eller kortgiver har en hånd hvor det er stor sannsynlighet for å gå over 21 bør man velge å doble.

Overgivelse

Å velge å overgi seg er et valg mange spillere glemmer å benytte seg av siden man naturligvis helst ønsker å vinne hver hånd. I noen tilfeller vil man derimot få svært lave vinnersjanser sammenlignet med hånden til kortgiver og det vil ofte være et bedre valg å kaste seg og få tilbake halve innsatsen. I det lange løp vil derfor overgivelse kunne hjelpe deg å spare penger ettersom man ikke velger å spille når sannsynligheten er så lav at man nesten er garantert å tape.

overgi deg noen ganger...
Overgi deg noen ganger…

Jevne penger og forsikring

Både muligheten til jevne penger og å forsikre seg selv er i det lange løp ulønnsomme valg som man bør unngå. Her vil det i de aller fleste tilfeller gi huset fordelen, selv om det i utgangspunktet kan virke som en god avtale for deg som spiller.

Leave A Comment?