Hvorfor bygge russebuss når man kan leie?

Mange er imot at russen bruker så mye penger og legger så mye tid i å skaffe seg russebuss. Det koster vanligvis mange hundre tusen kroner hvis man bygger eller kjøper istedenfor å leie en russebuss. Det blir nesten flaut å ikke være med på en russebuss på en eller annen skole. Det er ikke alle steder det heller er like vanlig å ha russebuss, og vi kan si at det er et fenomen som først og fremst er utbredt på Østlandet. Det kan både være på grunn av de store arrangementene som er knyttet til feiringa, men også fordi det i større omfang er satt i system. Det er mange som driver virksomhet som er knyttet direkte opp mot russefeiringa, som nå har blitt en del av livet som pågår i flere år.

Så hvorfor skal man gå til det skritt å gå til innkjøp av en russebuss? Man kan i mange sammenhenger sammenligne det med å drive et selskap, og det slipper man hvis man leier russebussen.

Organisere, investere og tjene

For det å drive en russebuss, er i seg selv en liten bedrift. Her skal man sørge for å skaffe til veie en buss som kan kjøre rundt, ha de fasiliteter som hører med og bli festens store midtpunkt. Det krever mye organisering, og mange begynner allerede når de går i første og andre klasse på videregående.

For å kunne finansiere en russebuss som man eier selv, trenger man vanligvis mye penger. Det kan være snakk om flere hundre tusen kroner. Dessuten skal gjerne bussen ha ting som:

  • Lydanlegg
  • Lysshow
  • Egen logo
  • Egen sjåfør
  • Være godkjent for kjøring på vei

Penger må tjenes for å komme i mål med russebussen.

Hvordan tjene til å leie russebuss

Mange tror kanskje at det bare er å spørre mor og far om litt ekstra lommepenger, men så enkelt er det nok ikke. Selv om noen er så heldig må de fleste samle inn penger. Det kan de gjøre ved blant annet å holde dugnader. Dugnader er svært populært i dag for å få inn penger til lag og foreninger. Det er flere sider man kan finne mer informasjon på, slik som:

  • Dugnadsiden.no
  • Dugnadsmarked.no
  • Dugnadpartner.no
  • Dugnadsguiden.no
  • Norskdugnad.no

Det finnes en rekke andre også, noen av sidene er sponset for å treffe høyt på listene.

Investere i russebuss og lagring

SKal man eie bussen så gjelder det å finne en god russebuss. Hvordan skal man vite at bussen holder det den lover og at den er trygg på veien? Det er mange ting å sette seg inn i, noe som får elvene til å bli mer kjent med hvordan voksenlivet fungerer. De vil måtte ta kontakt med vegvesenet eller et verksted som kan utføre en såkalt NAF-test. Dette er en driftstest av bussen, for å se om den er kjørbar og ikke har skader eller problemer som straks må repareres for å kunne kjøre på vei. Dette kan man kreve før man kjøper den. Hvis man leier bussen slipper man å tenke på slike kostbare trivialiteter. Les også om reklamasjon for å kreve erstatning etter kjøp av bil eller buss

Hvem skal ha bussen i gårdsplassen mest dere venter på å ta med den ferdige bussen på veien? Kanskje blir man nødt til å betale nokså mye penger for å lagre den trygt under tak, mens man lakker, sprayer og setter inn anlegg og en liten bar for servering av drinker.

Konklusjon

Russen er en pest og en plage for mange, og det ser bare ut til å bli verre og verre for hvert år. Det å skaffe til veie en russebuss er et helt prosjekt i seg selv og setter elevene i stand til å organisere, investere og tjene penger for å få det til. Man er bare russ en gang i livet, og derfor er det jammen ikke så dumt å gjøre tiden så god som mulig. Så lei en buss og slipp masse styr.

Leave A Comment?