Hvorfor er matematikk så viktig å kunne

For norske elever helt ned i barneskolealder er matematikk er fag som blir nedprioritert i stor grad. Matematikken er et uforståelig språk for mange og av en eller annen grunn lærer de minst barna å stille spørsmål ved bruken av matematikk.

Det er egentlig ganske rart, for matematikk er både morsomt og viktig å kunne. Det ser ut til at det er noe feil med systemet og ikke matematikken i seg selv.

Her skal vi prøve å gi noen grunner til hvorfor du bør ta matematikk påbygningsfag og studere fag som omhandler mye og avansert matematikk.

Du blir ikke nødvendigvis smartere men…

Du kan bruke kunnskapene dine både til å imponere damene og til å få de jobbene du helst vil ha. Ved å studere matematiske fag får du utviklet de abstrakte evnene dine, og kan etter hvert beregne stålkonstruksjoner og sette opp budsjett. Men gode matematiske ferdigheter vil du kunne ta kloke beslutninger som vil kunne gi deg lettere adgang til godene i livet.

Du kan bli rikere, men også styrtrik

Rik, rikere, rikest…

Har du evner innenfor matematikk, kan du studere fag som tar deg lengere enn du ante var mulig. Kanskje til Washington eller Mars for den saks skyld. Du kan skaffe deg en god jobb som gir deg en god lønn og mer tid til familie og fritid. Dessuten kan det hende blir en storspiller på et online kasino, enten fordi du allerede var blitt så rik, eller fordi du nå har tenkt å vinne den store jackpotten! Rik kan du også bli hvis du ser sammenhenger i tall, som ingen andre ser. Da kan du forutse hvordan selskaper og firmaer vil fortsette å vokse, og har du aksjer i et slikt firma, ja da…

En bastant vitenskap

Det å kunne matematikk betyr egentlig å forstå hvordan verden er bygget opp. Hvordan systemer fungerer og hvorfor andre ting ikke fungerer. Å ha denne viktige kunnskapen, gjør at man får en helt unik posisjon i samfunnet om man ønsker å benytte seg av mulighetene. Man kan lære om aritmetikk, geometri, logiske løsninger, algebra, sannsynlighet og tallsystemer. Det kan anvendes i ingeniørarbeid, i økonomi, i fysikk og industri. Matematikk er en urokkelig og bastant vitenskap uten synsing og følelser.

Ta livet seriøst, du lever bare en gang

Mange i Norge i dag tror at NAV eller far vil ordne opp om det går skeis, og til og med ønsker at det skal gå skeis. Men hvorfor ikke ta livet litt seriøst, man lever som sagt bare en gang. Dessuten lever vi i dag i en åpen økonomi der arbeidsinnvandring er aktuelt. Vet du hvor mange kinesere som tar matematikk mer alvorlig enn deg? Og vet du hva som skjer når du skal søke jobben du mest sannsynligvis ikke får fordi du nedprioriterte matematikk?

Ta matematikken på alvor – den kan følge med deg resten av livet!

Leave A Comment?