5 «must have» plugins vi anbefaler til WordPress

Noen plugins er bedre enn andre, og her har vi smalet en liste over nyttige WordPress plugins.

Anbefalte WordPress plugins

1- Login LockDown

Hvor mye tenker du på sikkerheten til nettstedet ditt? Skremmende få WordPress-administratorer gir nettstedet den sikkerheten det trenger og fortjener, selv om et par enkle innstikk kan øke sikkerheten betraktelig. Login LockDown er ett av de.

Slik fungerer Login LockDown

Med Login LockDown så blir hvert eneste innloggingsforsøk lagret i form av at brukerens IP-adresse blir notert. Innstikket sørger deretter for å utestenge brukere som bruker for mange innloggingsforsøk, noe som er den vanligste metoden å bryte seg inn på et WordPress-nettsted på, gjennom en metode som kalles for «brute force».

Login LockDown er følgelig en enkel måte å sikre nettstedet sitt på, og du kan selv bestemme hvor mange innloggingsforsøk man skal ha før man blir utestengt. Du kan også justere hvor lenge en bruker skal være utestengt før man kan prøve å logge seg inn igjen (1 time er standard).

Et meget enkelt innstikk – men som er svært effektivt for å gjøre ditt WordPress-nettsted sikrere.

Vurdering

Det finnes mange innstikk som tilbyr bedre sikkerhet, og Login LockDown er et av de mer populære. Nesten 400 000 brukere har lastet det ned fra WordPress.org, og vurdert det til 4,6 av 5 mulige (basert på i overkant av 100 stemmer).

 

2 – Contact Form 7

De fleste ønsker å ha et kontaktskjema på nettstedet sitt, enten det er for at brukerne enkelt skulle kunne sende en e-post til administratorene, eller i mer kompliserte former. Uansett hva du trenger, så kan innstikket Contact Form 7 løse det meste.

Slik fungerer Contact Form 7

Med Contact Form 7 så kan du skape dine egne kontaktskjemaer ved å klikke og dra, og du kan tilpasse hvert eget skjema til å brukes på helt forskjellige måter. Du kan legge til egne felter for telefonnumre, e-post og så videre, og kan også legge inn «sjekkbokser» og lignende.

Contact Form 7 er et av de mest populære innstikkene for å lage slike kontaktskjemaer med WordPress. Det er svært enkelt i bruk, og krever ingen HTML/PHP-kunnskaper for å brukes. Dessuten har innstikket en omfattende dokumentasjon dersom det skulle være nødvendig.

Innstikket er også oversatt til norsk, og koster ikke noe å bruke. Contact Form 7 støtter filtrering gjennom CAPTCHA og Akismet, og kan også brukes sammen med Ajax for en dynamisk innsendelse av skjemaer.

Vurdering

Contact Form 7 er et av de mest populære innstikkene for WordPress noensinne, uansett sjanger og kategori. Nesten 21,5 millioner brukere har lastet ned denne pluginen, som har blitt vurdert til 4,4 av 5 mulige basert på rundt 2500 stemmer.

 

3 – WP Super Cache

Sliter du med at ditt WordPress-nettsted laster tregt, eller ønsker du bare å forbedre lastetiden uansett? Det kan enkelt gjøres via et omfattende innstikk som heter WP Super Cache, som alle WordPress-installasjoner egentlig bør ha.

Slik fungerer WP Super Cache

Det innstikket gjør, er å skape statiske HTML-filer basert på de dynamiske filene som WordPress er bygget opp av. Disse filene er langt raskere å laste ned enn de tunge PHP-scriptene, og derfor vil det ta mye kortere tid å laste inn nettstedet for dine besøkende.

Men det er ikke bare dette innstikket gjør – enkelte av sidene dine er nødt til å være dynamiske til å fungere, men WP Super Cache hindrer ikke nettstedet ditt å laste raskt av den grunn. Vi anbefaler at du leser den omfattende instruksjonen til innstikket ved å følge lenken nedenfor, eller at du bare begynner å bruke det dersom det ikke er så viktig for deg å forstå hvordan det fungerer.

Vurderinger

Antall nedlastinger av innstikket er alene en god indikasjon på at WP Super Cache er en nyttig WordPress-plugin. Over 6,5 millioner brukere har lastet det ned, og vurdert det til 4,2 av 5 mulige poeng (basert på nesten 2000 stemmer).

 

4 – WordPress SEO by Yoast

Selv om WordPress er et godt CMS allerede når du «pakker det ut», så betyr det ikke at ting kan bli bedre. Dersom du ønsker at nettstedet ditt skal rangere høyt i Google, så vil du ha behov for dette innstikket.

Slik fungerer WordPress SEO by Yoast

Dette innstikket hjelper deg med å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorene, og da kanskje først og fremst Google. SEO står for Search Engine Optimalization, og er i dag like viktig som det meste annet når det kommer til drift og utvikling av en nettside.

SEO by Yoast dekker de fleste aspekter som er nødvendige, og er såpass brukervennlig at man ikke trenger omfattende kunnskaper for å bruke det. Dessuten kommer det med mange tips og triks til hvordan man selv kan forbedre SEO på nettstedet sitt.

Blant annet så fokuserer innstikket på at du skal velge et nøkkelord for hver artikkel du skriver, som du ønsker at potensielle lesere skal finne artikkelen på når de søker i en søkemotor. Deretter vil innstikket bidra med å optimalisere teksten og nettstedet for de valgte søkeordene.

Vurdering

Du finner neppe noe bedre plugin for SEO på WordPress, og det er noe brukerne også er enige i. Hele 14 millioner ganger har dette innstikket blitt lastet ned fra WordPress.org, og det har fått en imponerende poengsum på 4,7 av 5 mulige basert på nesten 4000 stemmer!

 

5 – BackWPup Free

Synes du det å ta sikkerhetskopieringer av WordPress er et ork? I så fall kan vi varmt anbefale deg å bruke et innstikk for å gjøre denne jobben for deg. Du kan til og med programmere innstikket til å gjøre faste sikkerhetskopieringer for deg!

Slik fungerer BackWPup Free

BackWPup Free er en av de mest populære innstikkene for å lage en sikkerhetskopiering av en WordPress-installasjon via noen enkle klikk. Dette er en plugin som ikke bare sørger for å kopiere databasen, men også alle filene og alt innhold som ligger i wp-content. Alle filene samles enkelt i en .zip-fil (eller annen valgfri komprimeringsmetode) og ligger klar dersom det skulle skje noe med nettstedet ditt.

Innstikket finnes i både gratis og betalt utgave, men for de aller fleste så vil gratisversjonen gi den funksjonaliteten som er nødvendig. Du kan sette den til å utføre faste sikkerhetskopieringer enten på daglig, ukentlig eller månedlig basis, og dersom du selv ønsker å utføre en backup på et spesielt tidspunkt, så er dette gjort via et enkelt museklikk.

Du velger selv hvor du ønsker at backupen skal sendes. Blant de mest populære alternativene så kan innstikket sende filen direkte til FTP, Dropbox, S3 for å ha nevnt noen. I tillegg finnes det en rekke avanserte funksjoner og innstillinger som rett og slett gjør at dette er det komplette innstikket for sikkerhetskopiering av WordPress-installasjoner.

Vurdering

BackWPup Free er en av de mest populære innstikkene for sikkerhetskopiering på WordPress.org. Det har i skrivende stund fått 4,2 av 5 mulige stjerner basert på over 500 vurderinger. I tillegg har det blitt lastet ned over 1,5 millioner ganger.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?