Ansiktsmaske – Lær hvordan du kan lage den selv

Ansiktsmaske lag den selvNoen ganger er man nødt til å tenke på budsjettet, og det blir lite plass til luksus. Hva er vel da bedre enn å lage en ansiktsmaske selv med noe du allerede har i huset?

Om det er sommer eller vinter, vår eller høst, så tærer årstidene på huden. Sol, vind, kulde og tørr luft kan gjøre huden i ansiktet både tørr og irritert. Men heldigvis finnes det håp, og det på kjøkkenet!

Ansiktsmaske kan lages av vanlige husholdningsvarer

Honning er ikke bare godt i teen, den er også fuktighetsgivende og mykgjørende for huden. Eple beroliger og hjelper til å få huden i balanse. Havre virker helende på huden, mens avokado er rik på proteiner og vitaminer, og har en nærende effekt. Avokado brukes gjerne på hud med lite fuktighet. Om du heller trenger en uttørrende ingrediens, er eggehvite supert. Samtidig som den tørker ut fet hud noe, har den også en oppstrammende effekt. Eggehvite er fin å bruke om man ønsker en oppstrammende maske rundt øynene.

Før du bruker ansiktsmaske

Før du går i gang, rens ansiktet og vask med lunkent vann. Deretter er det en fordel å ta en peeling. Peeling bør man ta en gang i uka for å fjerne døde hudceller slik at næringsgivende stoffer i krem og ansiktsmaske trenger lettere inn i huden. Her er 10 artige fakta om huden.

Oppskrifter på ansiktsmaske og peeling

  • Peeling for alle hudtyper. Bland 1 ss flytende honning, 1 ts eplejuice, 1ss havregryn og 1 ts knuste mandler.
  • Peeling for sensitiv hud. Bland sammen 2 ts havremel, 1 ts honning og 1 ts avokado. Avokadoen må være såpass moden at du får den helt jevn.
  • Ansiktsmaske for vinterhud. 3 ts havremel og 1/3 kopp kakaopulver blandes med 3 ss fløte, 2 ts cottage cheese og en kvart kopp honning.
  • Ansiktsmaske mot rynker. Dette er en favoritt, og den er superenkel! Mos en banan til den er jevn og kremete, la den virke i 20 minutter. Skyll så med varmt vann, deretter med kaldt vann for å luke porene.
  • Ansiktsmaske for kombinasjonshud. Visp sammen 2ss flytende honning og 2 ss yoghurt naturell. Kan godt hvile litt i kjøleskap. La masken virke 15 minutter før den skylles av.
  • Oppfriskende ansiktsmaske. 5 friske jordbær moses og blandes med 1 ss flytende honning.

Hvis du har oppskriften på en bra ansiktsmaske så legg den gjerne igjen i kommentarfeltet nedenfor.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?