Hvordan få en fin brunfarge på kroppen

Hvordan få en fin brunfarge på kroppenDet er ikke alle som oppnår den dype, flotte brunfargen i løpet av sommeren slik man drømte om i begynnelsen av mai. Noen har kanskje jobbet sommeren gjennom, innerst i mørket på et kontor, mens andre har vært uheldig med ferieværet. Også har vi jo de som aldri får denne brunfargen, men som er heldig om de klarer å bli litt rosa, selv om de ligger pal i sola tre uker i strekk.

Selv om man trives med lys hud, så hender det man vil ”friske opp” huden med litt farge. Det slik at litt sol er fint, mens mye sol er veldig skadelig for huden. Solenergien og strålene kan skade deg hvis du får for mye av den. Derfor er det så bra at det finnes selvbruningsalternativer. Velg det som passer best til din hudtype og hudtone.

Uavhengig av hvilket alternativ man velger når det kommer til selvbruning er forberedelser nøkkelen til fin, dyp farge. Det finnes kremer, servietter, spray, gel også videre. Men uansett hva du velger så er det viktig å bruke tid på å gjøre huden klar. Da unngår du skjolder og oransje flekker.

Begynn noen dager før med å bruke skrubb når du dusjer. Etter dusjen smør deg godt inn med en lotion. Gjør dette et par/tre dager, så har huden din fått et bra grunnlag før selvbruningen.

Den dagen du skal ta på selvbruning, skrubb huden godt i dusjen, men ta kun lotion på albuer, knær, ankler og eventuelt andre steder du har tørre partier.

Påfør ganske mye selvbruningskrem. Det er lettere å få et jevnt resultat hvis du bruker mer, enn hvis du bare tar på et veldig tynt lag. Masser godt inn, og vær nøye. Spesielt rundt ankler, knær, albuer og i hårfestet. Start midt på (for eksempel leggen) og jobb deg utover. Slik får du ikke fullt så mye krem på leddene, og det er mindre sjanse for skjolder. Bruk hansker!

Det er absolutt best å gjøre dette rett før du legger deg, da vil overflødig krem bli borte i løpet av natta samtidig som du slipper å dufte svakt (eller sterkt) av selvbruning hele dagen. Bare husk å sove i sengetøy som det ikke er så nøye med, det vil farge av litt.

Gjenta gjerne prosessen med selvbruningen noen dager, til du har oppnådd ønsket farge. Husk skrubb! Du vil ikke skrubbe av fargen igjen, bare det som er overflødig, slik at du oppnår en dypere brunfarge.

Les også våre artikler om Nordlys og Yr vs Storm.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?