Fem tips til deg som skal kjøpe motorsykkel

Fem tips til kjøp av motorsykkelDet er en drøm for mange, og kanskje dette er tiden å realisere drømmen på. Kanskje har du tatt lappen, eller du er i en prosess der du skaffer deg lappen på lett eller tung motorsykkel. Uansett så lønner det seg å begynne letingen etter motorsykkel tidlig, da får du bedre tid til å se deg om, du lærer deg litt markedet, samt finner sikker en eller to typer sykkel du helst vil ha.

Når du endelig skal ta steget å kjøpe er det, i likhet med bil, mye du burde passe på. Derfor har vi samlet en rekke tips slik at denne prosessen kanskje blir litt enklere.

  1. Din aller første motorsykkel burde tåle en liten smell. Det er faktisk ikke veldig uvanlig at urutinerte og ferske motorsyklister kan miste balansen enten ved stans, eller manøvrering i lav hastighet. Hvis du har en sykkel med mye kåpe kan det bli kostbart, så det kan lønne seg å finne noe som tåler en liten tur i bakken.
  2. Mye krefter er ikke nødvendigvis det samme som moro. Noen ganger kan det faktisk bli for mye kraft i en motorsykkel i forhold til hva man greier å håndtere, og da forsvinner moroa.
  3. En lettere og ikke fullt så ekstrem motorsykkel er som oftest et ganske godt førstevalg. Da får man en enklere sykkel å mestre og trene med, og man øker kjøreferdighetene sine på en bedre og enklere måte.
  4. Velg sykkelmerke med tanke på tilgang til verksted og deler. De kule, litt mer spesielle motorsyklene kan være både vanskeligere å få fikset, delene kan være vriene å skaffe og verkstedkostnaden kan øke betraktelig.
  5. Sist, men ikke minst: Sett av penger til kjøp av personlig utstyr. Du må ha hjelm, men i tillegg til dette må du huske hansker, sko, jakke og bukse. I tillegg kan det være lurt å ha klær som passer til været her i Norge, som ikke alltid er varmt og med skinnende sol.
Her finner du to gode og gratis e-bøker med gode råd for kjøring av motorsykkel.

Les også: Prosentregning – Hvordan regne prosent

Was this article helpful?

Leave A Comment?