Fem tips til flytur med barn

Fem tips til flytur med barnDet er ikke alltid like avslappende å ha med de minste på flytur. Det kan derfor gjøre et hav av forskjell om du stiller forberedt eller ikke. Alle barn er forskjellige, men det er noen triks som virker positivt på de fleste.

Forberedelser til flytur

Om barna er fra 2 år og oppover bør man forberede de på hva en flytur er. Fortell litt om hva som skjer på flyplassen, hva vi gjør med bagasjen, at vi må vente på flyet også videre. Si hva som skjer på flyet og hva som skjer når vi er fremme. Forklar at vi må vente på bagasjen før vi kan reise til et eventuelt hotell. Forbered barna på at det er mye venting, og at det er ganske kjedelig. Det finnes et par barnebøker som omhandler flyreiser som kan være fine å lese i forkant av turen. Også for de minste.

Positive overraskelser underveis er supert

Det er alltid fint å ha med flere små overraskelser som du kan finne frem for å gjøre turen mer spennende for de små. Fordel overraskelsene slik at barna ikke får alt på en gang. Ta med mengder som passer til hvor lenge turen varer, noen små bokser med frukt, kjeks, kanskje litt nonstop eller andre godsaker barna liker er helt supert. Ha et par nye bøker eller blader, en aktivitetsbok eller tegnesaker. Ta heller med for mye enn å gå tom halvveis.

Husk leker

Pakk leker sammen med barna slik at de er med på å bestemme hva som skal være med. Ta med leker som er litt større slik at de ikke blir så lett borte, og forklar hvorfor til barnet. Det er dumt om hele flyturen blir ødelagt fordi en mini-duppeditt forsvinner.

Har dere en iPad eller annet nettbrett, er det nesten alltid en sikker vinner når tålmodigheten begynner å skrante hos de små. Pass på at yndlingsfilmen og gjerne en ny er tilgjengelig på nettbrettet.

Klesskift, bleier og våtservietter

Man vet aldri om det er varmt eller kaldt på flyet, så tenk lag på lag. Ha gjerne flere skift til de minste. Våtservietter er også et must, det vil alltid bli gris eller søl i løpet av en tur. Du trenger det også til bleieskift. – og husk nok bleier!

Sist men ikke minst – tålmodighet

Det vil skje at det blir gråt, sure miner eller noe annet. Så vær forberedt på det. Bare pust deg gjennom, og tenk at det går bra. Det blir ikke bedre av sinte voksne, så vær ditt mest tålmodige jeg!

Les også våre artikler om Nordlys og Yr vs Storm.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?