Hvordan finne billig leiebil i ferien

Hvordan finne billig leiebil i ferienNår dere skal på ferie eller bare slappe av et par dager i varmere strøk, så er det et par ting som må planlegges på forhånd. Selvsagt er det deilig å bare reise og ta ting som de kommer, men på den andre siden er det også kjekt å vite at dere har en seng å sove i og hvordan dere kommer dere fra A til B. Det gjør det hele litt enklere.

 

Så snart dere har bestemt dere for reisemål og hvordan dere skal komme dit, så er neste punkt på dagsorden å finne et sted å overnatte samt hvordan dere kommer til hotellet eller leiligheten. Og ofte er det her at leiebil kommer inn i bildet.

Lokal transport

Har dere booket plass på et hotell, kan det hende at de har en shuttlebuss som kan hente dere på flyplassen. Alternativt kan dere selvsagt ta enten buss, metro eller tog. Med en leiebil har dere dog større frihet og dere får samtidig muligheten for å komme dere litt rundt på turen. Hos de fleste utleieselskapene kan dere fylle ut nødvendig informasjon på forhånd og når dere kommer frem til skranken viser dere frem førerkort og kredittkort, signerer på leieavtalen og så er dere på vei mot hotellet/leiligheten.

OBS: husk på at det er flere og flere bilutleieselskaper som ikke godtar vanlige Visakort fra banken, men krever at det skal være et riktig kredittkort.

Spar penger på leiebil

Det kan fort koste en del penger å leie bil, spesielt om dere venter med å leie bilen til dere er fremme på feriestedet. Det lønner seg nemlig å være ute i god tid, akkurat som med bestilling av flybillettene. Det store spørsmålet er så – skal vi søke hos hvert enkelt bilutleieselskap eller bruke en søkemotor? Og det riktige svaret er: bruk en søkemotor.  Det er liten tvil om at skal dere finne en billig leiebil i ferien, så bør dere benytte de store søkemotorene som Rentalcars.com eller Holidayautos.com. Disse har gjerne rabattavtaler med de ulike bilutleie selskaper og dette gjør at de får bedre priser. Men husk å sjekke hva som er inkludert i prisen og hva som må betales direkte til bilutleieselskapet.

Og enda et lite tips. Ankommer dere sent på kvelden eller dersom flyplassen ligger tett på der dere skal bo, så vent med å leie bil til dere har kommet frem til byen hvis det er mulig. Ofte er prisen 10-20% høyere ved å leie på flyplassen frem for å hente den ved et bykontor. Så det blir litt penger å spare.

Les også: Hvordan skrive CV

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?