Guide for belysning til soverom

Belysning på soveromVi har samlet sammen 10 tips for å hjelpe deg til å finne en avslappende, romantisk og funksjonell belysning til hjemmets soverom, og ny teknologi hjelper oss. Enten man skal trekke deg tilbake i en liten alkove eller en stor soverom suite, så har man visse krav og forventninger til standard. Store soverom er passer utmerket til å få seg en god natts søvn, men med dårlig belysning er det lite annet du kan ta deg til.

Belysning på soverom kan strekke seg i et spekter fra det helt grunnleggende til det storslåtte og overdådige. Tipsene nedenfor vil hjelpe deg å velge den stilen på belysning du føler er riktig for ditt soverom:

1.Vær bevisst på størrelse.
Før du går til innkjøp av belysning må du være nøye med å måle opp rommet. Lag også en skisse som viser dører, vinduer og skap. Da vil de butikkansatte mye lettere kunne hjelpe deg med å finne riktige produkter.

2. Ha takhøyden i tankene.
Det er viktig å ta høyden på soverommet med i betraktningen når du skal finne belysning. Noen plasser vil det passe bedre med for eksempel innfelt belysning mens andre plasser kan man ha lamper som henger fra taket eller står på nattbord og lignende. Belysningen på et soverom må ikke bli sjenerende.

3. Et soverom skal bedåre deg.
Bestem deg for hva du skal ha i rommet. Hvis du kombinerer soverom og kontor må du sørge for å ha riktig belysning i kontorområdet. Vil du ha en benk med symaskinen der, så trenger også denne riktig belysning. Skal du ha en koselig og romantisk sofagruppe eller lignende er det lurt å bruke et mykere lys.

4. Unngå mange nyanser
En nattbordslampe må ikke være ikke gi for mange nyanser eller være for ugjennomsiktig. Da vil du få et soverom som er for mørkt. Lampen i seg selv kan være så fin den vil, men lyset er nødvendigvis ikke funksjonelt. Så når du kjøper en lampe bør den gi en myk og litt diffus skygge. Bruk litt tid i butikken og prøv ut lampene du tenker på å kjøpe.

5. Plassering, plassering, plassering!
Ikke installer belysning direkte over sengen. Da vil du ha en tendens til å se opp mot det mens du ligger i sengen. Direkte lys ovenfra på et soverom er mindre komfortabelt enn mykt lys plassert i ansiktshøyde.

6. Høyere antall fremfor lysstyrke.
Ved bruk av for få enheter vil man måtte bruke høyere styrke på hver av lampene. Da vil lyset bli ubehagelig, og du vil få et «kaldt» soverom. Benytt heller et større antall lamper med en lavere wattstyrke. Da vil du få et mer behagelig og romantisk soverom.

7. Reguler stemningen selv
Det er viktig med atmosfære på et soverom. Derfor vil vi anbefale at du installerer en eller flere dimmere slik at du kan justere belysningen. Det er også anbefalt å ha en litt varmere lysfarge. Slik kan du enkelt selv sette stemningen.

8. Ikke overse skapet.
Det er ikke noe som er mer frustrerende enn mørke skap. Et skap trenger lys, men vær litt forsiktig med å bruke for varme lyskilder for nær finklærne. Det er en fordel å bruke mindre lyslister som du kan feste i taket på skapet. Da vil de ofte også forsvinne bak listen. Det er lyset du vil ha i skapet, ikke selve belysningen. Bruk en lysfarge som gjengir fargene på klærne best mulig.

9. Belysning til nattbordet.
Når du skal velge lampe til nattbordet er det viktig at du velger en som er fleksibel. Gjerne en med bevegelig arm og lyspæren godt skjult. Da vil du kunne flytte lyset dit du trenger det, og du vil unngå å få lyset rett i øynene. Din kjære som du deler soverom med vil sikkert også sette pris på å bli skjermet fra lyset.

10. Vurder fjernstyring av lys på soverom.
Tenk deg hvor enkelt det vil være å kunne bli liggende i sengen uten å måtte stå opp for å slå av lyset, tenk om teknikken var slik 😀 Ikke noe problem, med dagens teknologi er ikke dette noe problem å fjernstyre belysningen. Teknologi gjør livet vårt enklere på mang vis. Det finnes apper og tekniske løsninger som lar deg gjøre dette. Det er absolutt verdt å tenke på.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?