Hva du bør spise etter trening

Hva bør du spise etter treningDe fleste har nok fått med seg at det er viktig å spise riktig dersom man trener mye. Riktig og nok mat er essensielt for å kunne gjennomføre en treningsøkt optimalt, og det er også viktig for restitusjonsevnen etter harde økter. Riktig ernæring før og etter trening kan gjøre underverker for kropp og helse.

 

Det er slik at om du har kjørt kroppen hardt på en spinningtime, tatt en joggetur eller trent styrke, så har du brukt energi, og kroppen trenger påfyll av næringsstoffer og væske raskest mulig slik at restitusjonsprosessen blir optimal.

Spis snarest mulig etter trening

Om du venter to timer med å spise etter trening, synker kroppens kapasitet til å fylle opp igjen musklenes energilagre med opptil 50 %. Så spis noe rett etter trening, selv om du ikke nødvendigvis er sulten. Spiser du rett etter trening vil kroppen automatisk bruke kaloriene til noe positivt istedenfor negativt. Det vil si at det du spiser rett etter trening blir brukt til restitusjon og reparering istedenfor å lagre fett. Det sier seg da selv at det lønner seg å gi kroppen riktig type næring siden det brukes til reparasjon.

Hva har du trent?

Hva du bør spise etter trening, kommer an på hva du har trent, og hva som er målet med treningen. Om målet ditt er å gå ned i vekt, kan det være lurt å spise en salat med kylling, kjøtt eller fisk. Eventuelt knekkebrød eller grovbrød med proteinrikt pålegg, en næringsrik smoothie, litt kornprodukter med yoghurt eller biola, cottage cheese med syltetøy eller en liten omelett. Spis innen en time etter trening.

Økning av muskelmasse

Hvis det er slik at du vil øke muskelmassen, krever det nok litt mer av kostholdet ditt. Da bør du spise umiddelbart etter at du har trent. Det holder med en yoghurt, banan, sjokolademelk, smoothie eller lignende. Du bør også få i deg en proteindrikk med en gang du er ferdig med å trene, gjerne i tillegg til det andre. Deretter må du spise når du kommer hjem. Et ordentlig måltid som for eksempel grovbrød med pålegg, en salat med kjøtt eller kylling, fisk med bønner eller ris er lurt å få i seg innen en time etter at du har trent. Du må absolutt ikke sulte deg etter trening, da kan du faktisk ødelegge effekten av økten din.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?