Hva kan man vaske i en oppvaskmaskin


Hva kan man vaske i en oppvaskmaskinDe fleste hjem har i dag en oppvaskmaskin, men visste du at den faktisk kan brukes til mange andre ting enn kun oppvask?

Blant de mer eksotiske tingene man kan bruke den til finner vi blant annet matlaging, men i denne artikkelen holder vi oss til de mer ordinære bruksområdene, nemlig rengjøring. En oppvaskmaskin er som navnet tilsier i utgangspunktet laget til å rengjøre oppvask, det vil si kjøkkengjenstander brukt til matlaging, samt bestikk, tallerkener, glass og andre spiseredskaper.

En oppvaskmaskin kan brukes til mer enn bare oppvask

I tillegg til disse kan man bruke en oppvaskmaskin til å rengjøre stort sett alt mulig, på betingelse av at det tåler temperaturer over 60 grader, tåler de kjemikaliene som brukes til å vaske med, samt får plass i maskinen. Et godt eksempel på dette er leketøy i plast, som for eksempel Lego, som gjerne har en rekke små kriker og kroker som støv og andre urenheter kan gjemme seg i. Man kan selvfølgelig legge dem i bløt i en bøtte med såpevann, men da mye av rengjøringen i en oppvaskmaskin er basert på varm damp, trenger ikke dette inn like godt.

Videre kan man vaske en lang rekke sanitære produkter i en oppvaskmaskin. Både tannbørster og hårbørster tåler fint å regelmessig vaskes i oppvaskmaskin, bare husk å fjern så mye hår fra børste som mulig før vask. Det samme med hårspenner og negleklippere, som gjerne har en tendens til å bli ulekre med tiden.

Ut over dette kan man vaske lampeskjermer i glass, og i blant også plast på lavere temperaturer. Pyntegjenstander som tåler vann, andre plastgjenstander og det finnes eksempler på at folk har vasket verktøy i oppvaskmaskinen sin.

Litt mer spesiell bruk av din oppvaskmaskin

Det er også mulig å vaske klær i oppvaskmaskinen, da fortrinnsvis sko, hatter og caps som tåler både vann og den høye temperaturen, men ikke nødvendigvis tåler like godt å bli kastet rundt i en alminnelig vaskemaskin.

Ønsker man å slå to fluer i en smekk, kan man rydde ut av kjøleskapet og sette alle hyller og skuffer i oppvaskmaskinen mens man selv tørker over kjøleskapet innvendig. Så er alt rent og sterilt og kan settes direkte på plass igjen i en og samme omgang.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?