Hvilken spill-maskin burde barna mine få

Hvilken spill maskin burde barna mine fåNår barna begynner å bli gamle nok så kan du være ganske trygg på at de aller fleste av dem en eller annen gang kommer til å spørre om å få en konsoll eller en PC som skal brukes til spill. Spilling er mer populært enn noen gang, og andelen jenter som spiller øker også kraftig.

I tillegg til mobilen, noe de aller fleste barna får i løpet av barneskolen en eller annen gang, så finnes det en rekke andre spillkonsoller og plattformer. Det kan være vanskelig å vite hva som er best, hva som passer familien og barnas interesser best, og hvor de beste spillene er. Under følger noen tips som gjør valget lettere for deg.

Bærbare spill-plattformer

Kartlegg behov og ønsker til de som skal spille. Er det sånn at barnet ditt har tilgang og plass til en TV på rommet eller andre steder i hjemmet? Hvis ikke så er en konsoll eller PC utelukket, og man burde i så fall gå for en håndhold spillplattform. I tillegg til å være kjekke å ha med på tur så er de håndholdte konsollene også blant de mest populære.

Nintendo 3DS og PlayStation Vita er de to mest populære alternativene, der Nintendo sin plattform ofte er best likt blant barn, og som har de mest kjente og best likte spillseriene. De er også veldig barnevennlige spill.

Stasjonære spill-plattformer

Her øker antall valg betraktelig, og barnet ditt har mest sannsynlig noen ønsker og tanker om hva de vil ha. En ting man burde ta med seg her er at de aller fleste nye spill som kommer idag kommer på de fleste plattformene. Noen spill er ekslusive til PlayStation 4, noen til Xbox One og noen få finner du bare på PC. Men de aller fleste finnes på to eller alle plattformene. Unntaket her er Nintendo Wii U, som har en rekke egne spill som Mario Kart, Zelda og andre kjente spillserier som kun finnes på deres konsoll.

Ofte kan det være lurt å sjekke litt hva venner og bekjente av barnet har, da det ofte er mulighet for å spille både med og mot venner over nett eller hjemme hos hverandre. Det er nok kjedelig å være eneste med Xbox One hvis hele vennegjengen har PlayStation 4.

Aktuelle merker er PlayStation 4, Xbox One og Nintendo Wii U, i tillegg til PC.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?