Hvordan bli mer effektiv i hverdagen

Hvordan få en effektiv hverdagDe aller fleste av oss har en travel hverdag. Man har jobb, venner, familie, barn, trening og en rekke andre plikter og gjøremål å balansere hver eneste dag. Tidsklemma er et begrep de aller fleste kjenner til, og noen ganger kjennes det kanskje litt håpløst ut å skulle rekke alt man skal gjøre.

Da gjelder det å systematisere, organisere og forenkle en travel hverdag, og det finnes flere gode måter å gjøre dette på.

Apper kan gi en effektiv hverdag

Det første man burde gjøre er å laste ned en applikasjon der man noterer ned alle gjøremål man har. Her visualiserer man enkelt og greit det man har på planen for en gitt dag, og stryker det ut når man har gjort det. Gjør det banalt og enkelt i starten, og skriv ned ting som klesvask, handling, gulvvask og lignende.

Grunnen til at man gjør dette er for å få disse tankene ut av hodet, og systematisere det ned. Da får man litt mindre støy i hodet, og stressnivået minsker, samtidig som man ikke glemmer noe når man har det skrevet ned. Det er også en veldig deilig følelse når alle dagens gjøremål er strøket ut, og du vet med deg selv at du har gjort en god jobb.

Planlegging er viktig for en effektiv hverdag

En annen ting er å planlegge gjøremål i en kalender. Man kan igjen laste ned applikasjoner, både på PC, nettbrett og telefoner som synkroniserer seg automatisk, slik at man alltid vet hva man skal gjøre de kommende dager og uker. Treninger, bursdager og alt burde noteres ned, slik at man enklere og mer effektivt kan planlegge hva man gjør til enhver tid.

Igjen så lønner det seg å gjøre dette veldig detaljert, i hvert fall i en startfase inntil man setter rutinene i husholdningen. Skriv ned treninger både for voksne og barn, uansett om det er med eller uten lag.

Et enkelt men effektivt tips

Et annet tips som sparer mange for mye tid er å planlegge matvarehandling og meny for en uke av gangen, og så handle inn bare en dag. Si at torsdag er fast handledag, og da handler man inn middag og mat man trenger for den kommende uken. Ikke bare sparer man mye tid på å slippe å handle på butikken hver eneste dag, men du sparer også mye penger på å gjøre det på denne måten.

Les også: Prosentregning – Hvordan regne prosent

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?