Hvordan få mest mulig ut av ferien

Hvordan få mest mulig ut av ferienNordmenn er et bereist folkeslag, og mange legger ut på feriereiser både to og tre ganger i året. Enten det er kortere turer innenlands eller langturer til fjerne himmelstrøk, kan man med disse fire enkle triksene få betraktelig mer ut av ferien sin enn om man bare legger i vei på måfå.

 

  1. Research! Ved å sjekke nærmere det stedet du har tenkt deg til, kan du enklere legge opp reiseruter, lage en kort oversikt over hva du vil se, og i hvilken rekkefølge. Sjekk også åpningstidene til de stedene du ønsker å besøke. Det er surt å komme til et sted som stenger tidlig etter å ha vært et annet sted som stenger sent.
  2. Besøk severdighetenes og attraksjonenes hjemmesider! Der finner man ofte tips om bekledning, forhåndsregler man bør ta, og kanskje kan man få rabatter hvis man bestiller billettene på forhånd via hjemmesiden. I mange tilfeller slipper man også å stå i billettkø hvis man allerede har kjøpt dem på internett.
  3. Les andres erfaringer! Man kan få mange gode tips og råd om ting som nødvendigvis ikke står i reiseguidene hvis man søker litt rundt på nettet. Spesielt hvis man ønsker å få autentiske opplevelser på de stedene man besøker kan det lønne seg. For eksempel står ikke alle de små og lokale spisestedene i forskjellige reiseguider. Og det har ingenting med kvaliteten på stedet å gjøre, heller tvert imot. Private blogger og reisesider på nettet er utmerkete kilder til denne type informasjon.
  4. Betal med kredittkort. Ved å betale hele eller deler av reisen med kredittkort oppnår man flere fordeler. For det første behøver man ikke bekymre seg for om man har penger nok, man betaler først når man kommer hjem igjen. For det andre har de fleste kredittkort svært gode forsikringsordninger. Hvilket kan være til uvurderlig nytte dersom uhellet først skulle være ute. Mange kortutstedere tilbyr enda forsikringsordninger på alt du kjøper på kredittkortet, slik at skulle du bli lurt i en handel i utlandet kan faktisk kortutsteder gå inn og erstatte tapet du måtte få. Et eksempel på dette er elektronisk utstyr som ikke lever opp til forventningene, men som du ikke har mulighet for å prøve ut før du kommer hjem og du ikke kan oppsøke butikken for å bytte.

Her kan du lese mer om å ha med barn på ferie.

Les også: Hvordan skrive CV

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?