Hvordan fjerne flekker fra duker og klær

Hvordan fjerne flekker fra duker og klærTips nummer en når det kommer til flekker er å ta den med en gang. Får du en flekk på et plagg, er det beste å skylle flekken gjennom springen. Har du på deg plagget, hjelper det selvfølgelig også om du vasker med en klut. Men det er viktig å bruke nok vann. Og vask straks du får flekken, jo lenger flekken får trekke inn i fibrene, jo vanskeligere er det å få den bort.

 

Hold flekken helt inntil munnen på kranen og la vannet renne gjennom flekken, men fra motsatt side av hvor flekken kom inn. Da fjerner du flekken på en slik måte at du presser den tilbake istedenfor å presse den gjennom stoffet. Tørk deretter med et håndkle eller papir.

Til slutt bør plagget vaskes i maskinen (eventuelt for hånd hvis det er håndvask).

Hvis du er så uheldig at du får fettflekker på en duk eller på klærne, dryss på potetmel og la det virke i 15 minutter. Børst av og vasker det som anvist på vaskelappen. Hvis flekken fortsatt er veldig synlig etter at du har børstet vekk potetmelet, bør du fukte flekken med varmt vann og ha på et par dråper zalo.  Deretter gnir du flekken mellom fingrene så det skummer skikkelig, før du skyller godt med vann og vasker etter vaskeanvisningen.

Når det kommer til gule flekker under ermene, må du prøve deg frem litt. Du kan teste med å helle sitronjuice på flekkene, for så å vaske i maskinen som vanlig, bløtlegge med vann tilsatt enten litt eddik eller salmiakk. Hvis du velger salmiakk, holder det med en teskje per desiliter vann. Eddik er også supert på den måten at det fjerner svettelukt.

Vin- og matflekker fjernes som beskrevet over, med rennende vann, for så å vaske som opplyst i vaskeanvisningen. Men ikke gni på flekken med en klut eller serviett. Du må i så fall bare klappe lett på flekken med fuktig klut.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?