Hvordan flytte WordPress til en ny server

Hvordan flytte wordpress til ny serverÅ flytte WordPress over til en ny server eller til et nytt domene er ikke så komplisert som det høres ut som. Denne guiden viser deg hvordan du overfører WordPress fra ditt gamle webhotell til ditt nye, og tar også hensyn dersom det er endringer i domenenavnet.

 

Du kan også bruke denne guiden dersom du jobber med WordPress på lokal datamaskin først (localhost) og deretter skal laste det opp til et nettsted på en webserver.

Første steg: Flytte WordPress-filene

Det første du må gjøre når du skal flytte en WordPress-installasjon, er å flytte selve filene til nettstedet. Da trenger du en ftp klient, der du logger deg på din nåværende webserver med de innloggingsdetaljene som du har fått av den du leier webserver/webhotell hos.

Hvis du har cPanel installert på webhotellet ditt, så kan du bruke File Manager for å hente ned filene. Du laster simpelthen ned alt som ligger i mappen «WordPress», eller i root-mappen på webhotellet ditt dersom du har alle filene på det ytterste nivået. Det vil være en fordel å bruke cPanel, ettersom du da kan laste ned alle filene i en .zip-fil og spare mye tid på både ned- og opplastingen.

Deretter er det bare å laste opp de nye filene på den nye webserveren eller webhotellet.

Andre steg: Kopiere over databasen

Nå som du har flyttet over filene, så er det egentlig bare én ting til som må gjøres, og det er å flytte over databasen. Også dette er forholdsvis enkelt, og du kan velge å gjøre det manuelt, men du kan også bruke BackWPup Free til å gjøre jobben for deg gjennom ett museklikk.

For å laste ned databasen («dumpe» databasen), så må du ha tilgang til mySQL på webhotellet ditt. Hvis du har cPanel, så kan du gjøre det gjennom programmet som heter phpMyAdmin på kontrollpanelet ditt. Deretter følger du enkelt instruksjonene på denne siden for å laste ned databasen.

Når du har lastet ned databasen, så lager du en ny database på den nye serveren din. Deretter logger du deg på den på samme måte som ved nedlastingen, og velger «import» i stedet for «export». Finn simpelthen frem til filen du lastet ned i forrige steg, og se at databasen blir installert på den nye serveren uten noe mer om og men.

phpmyadmin flytte WordPress
I phpMyAdmin kan du enkelt laste ned og opp databasen.

Tredje steg: Konfigurering av den nye installasjonen

Det siste som gjenstår for at WordPress-nettstedet ditt skal fungere på det nye webhotellet, er at du oppdaterer tilkoblingsinformasjonen. Dette gjør du i wp-config.php på samme måte som du gjorde når du installerte WordPress for første gang.

Det er vanligvis bare disse linjene som må endres:

define('DB_NAME', 'user_wrdp1');
 /** MySQL database username */
 define('DB_USER', 'user_wrdp1');
 /** MySQL database password */
 define('DB_PASSWORD', 'password');

Hvis du har flyttet til et nytt domene, så må du også endre dette i databasen. Da går du inn i phpMyAdmin på samme måte som i forrige steg, velger databasen din og velger tabellen som heter wp_options.

Her skal du se etter kolonnene som heter site_url og home (ofte på side 2 i oversikten). Begge disse må endres til ditt nye domene for at WordPress skal fungere.

Les også: Hvordan skrive CV

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?