Hvordan forebygge cellulitter

forebygg cellulitterCellulitter er en lite kjærkommen, men normal tilstand som rammer ca 85 % av alle voksne kvinner. Til tross for at ingen behandling, det være seg operasjoner, kremer, piller eller massasje, så langt har vist seg å ha en vitenskapelig dokumentert effekt mot cellulitter, bruker kvinner enorme summer hvert år på ulike behandlinger som hevdes å ha en effekt. Det sier jo litt om hvor uønsket og sjenerende denne tilstanden er hos veldig mange.

Viktig å forebygge cellulitter

Dessverre er det slik at det er vanskelig å bli kvitt cellulitter når man først har fått de. Så det beste er selvfølgelig å forebygge. Det er samme metode som gjelder om du skal forebygger eller om du skal redusere, og den metoden er enkel og selvfølgelig slitsom.

Hemmeligheten er mer muskler og mindre fett. Du bør altså spise sunt og trene mer. Spis mye grønnsaker, frukt og fiber, og sørg for å få i deg nok væske. Drikk vann, ikke sukkerholdige drikker. Det hjelper også å holde vekten jevn, så dropp ”jojo-slanking”. Du må også trene jevnlig. Holder du deg slank og veltrent, kan du både forebygge og redusere cellulittene. Hvis du er overvektig, hjelper det å gå ned i vekt, men da ved hjelp av både trening og kostholdsendring. Dropper du treningen, får vektreduksjonen minimal effekt på cellulittene.

Øvelser som hjelper mot cellulitter

Øvelser som hjelper er en kombinasjon av kondisjon og styrkeøvelser. Løping, sykling eller eventuelt bruk av en stepmaskin er fin kondisjonstrening. Du bruker mer energi og øker forbrenningen øyeblikkelig, men du må også øke muskelmassen ved hjelp av styrkeøvelser om du vil forbrenne mer over tid. Fine styrkeøvelser er for eksempel utfall (gjerne bulgarsk utfall), knebøy, lårpress, liggende lårbøy i apparat, og stående tilbakeføring for hofte.

Noe som øker risikoen for cellulitter er blant annet inaktivitet, stress og p-piller. Så kom deg opp av sofaen og ut på tur. Da er du aktiv, samtidig som frisk luft og fysisk aktivitet hjelper mot stress.

En annen ting som påvirker cellulittene, er røyking – så stump sigaretten.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?