Hvordan lage eggerøre

Hvordan lage eggerøreDe aller fleste av oss greier å smelle sammen en mer eller mindre god eggerøre. Dette er ofte en av de første rettene man lærer å lage på egenhånd som ungdom, og det er både sunt og har masse gode proteiner og næring, til tross for at det er et måltid med få og enkle ingredienser.

Eggerøre er et anvendelig tilbehør

Eggerøre passer til så veldig mye, og det er kanskje derfor det lages så ofte også. Det er godt som både frokost og lunsj, kan spises både varmt og kaldt. Det passer perfekt på et koldtbord, ved siden av røkelak eller spekemat.

En av de vanligste feilene vi nordmenn gjør når vi lager eggerøre er å steke den altfor lenge. En ting mange ikke tenker på et at selv om man tar pannen av ovnen, så gjør ettervarmen sitt slik at en god eggerøre fort kan bli tørr. Et tips er å ta platen av litt tidligere enn man tror, og heller la eggerøra hvile litt i pannen.

Noen konkrete tips for å få til en god eggerøre

Beregn ett til to egg per person som skal spise. Ett for de småspiste, to for en voksen.

Visp eggene sammen med fløte og melk. En grei huskeregel når det gjelder væske er å ta cirka en spiseskje per egg du har i blandingen. Har du 12 egg til seks personer, så tar du 12 skjeer med melk og/eller fløte.

Hell blandingen rett i en kjele, og tilsett en god mengde ekte meierismør helt til slutt. Dette er det gylne trikset som gjør at eggerøra går fra god til super. Ikke spar på smøret, men prøv deg gjerne litt fram slik at du finner akkurat den mengden som passer deg og din smak best. Tilsett gjerne frisk gressløk sammen med salt og pepper.

Ta deg god tid når du steker. Bruk svak varme, og bruk en slikkepott eller stekespade og rør forsiktig i bunnen, ikke for ofte. Forsiktig røring gir deg store, luftige flak og ikke tørre, små biter.

Eggerøren er ferdig når den fortsatt er litt rennende.

Kos deg med maten!

Les også: Hvordan lage brun saus

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?