Hvordan lage en app

Hvordan lage en appAlle har hørt de fantastiske historiene om de som sitter hjemme i kjelleren med en god ide, som selv lager en app de slipper på Google Play eller App Store, og som kort tid etter raker inn millioner av kroner.

En gutt lagde en app som gjør at lyset på kameraet på telefonen din kan brukes som en lommelykt, og tjente masse penger på det. Noen lagde en app der man kan ta bilder og dele med andre, og tjente milliarder på det. Ideene er enkle, og hvem som helst kunne i utgangspunktet ha tenkt på det.

Men det er ikke så mange som gjennomfører de gode ideene sine, og mye av grunnen til dette er kanskje mangelen på kunnskap om hvor man skal begynne.

Hvis du har en idé til app

Hvis man har en idé til en app så er det en rekke ting man burde tenke igjennom aller først. Hva er det appen egentlig skal gjøre? Skriv ned konseptet ditt, tenk over hva som gjør at din app skiller seg ut fra den enorme mengden med apper som allerede finnes, og hvorfor den skal gi noe til de som bruker den.

Tegn gjerne ned enkle skisser på hvordan du ser for deg at appen skal se ut, hvilke skjermbilder som møter brukeren og hvilken funksjonalitet appen skal ha.

Hvor stort budsjett har du?

Tenk så over budsjett, eller eventuelt om du har tid og evner til å lage noe selv. Programvaren for å lage apper koster en slump penger, men med nok tid og pågangsmot kan i utgangspunktet hvem som helst lage en app. Du må kunne, eller lære deg, et programmeringsspråk, og så lage applikasjonen din.

Hvis dette ikke er et alternativ, må du sjekke hvilke selskaper som kan lage appen for deg. Ikke ta kontakt før du har en veloverveid og godt gjennomtenkt idé, og bestem deg for budsjettet ditt. En app kan koste alt fra noen tusen til millioner av kroner å få laget.

Benytt deg av støtteordninger

Det finnes også støtteordninger man kan søke på, som for eksempel Innovasjon Norge, hvis ideen er unik og faller innenfor deres kriterier.

Så i bunn og grunn er det to alternativer: Lag den selv, eller få noen til å lage den. Ideen er din, og alt du egentlig trenger er pågangsmot og engasjement.

Les også: Tipsene som gir best resultat i Google søk og Prosentregning – Hvordan regne prosent

Was this article helpful?

Related Articles

1 Comment

Leave A Comment?