Hvordan lage en omelett

Hvordan lage en omelettOmelett er, for mange, en av de aller første rettene man lærer seg å lage som barn/ungdom. Den enkleste varianten av en omelett krever få ingredienser for å smake godt, og i tillegg til å være ganske lett å lage er det et næringsrikt og sunt måltid (i hvert fall sammenlignet med mye annet ungdommene lager seg på kjøkkenet).

Det finnes ingen fasit på hva som er den perfekt omelett, det er veldig smak og behag. Noen liker omeletten enkel, kanskje med litt gratinert ost og godt stekt. Andre smeller til med bacon, brokkoli, paprika eller alt mulig annet slags fyll for å lage en helt annen type rett.

Prøv og feil til du får en perfekt omelett

Det beste rådet man kan få når man lurer på hvordan man skal lage en omelett, er å prøve og feile litt. Hvis du er i tvil så er oppskriften under et godt sted å starte, med god balanse mellom egg og andre ting, og samtidig noe som gir en indikasjon på porsjonsstørrelsen.

Denne oppskriften, og mengden i den, er beregnet for en person, og det lønner seg å steke den i en mindre stekepanne. Dobler du mengden passer den godt til 2-3 personer og en vanlig stekepanne.

Omelett med ost og basilikum

2 egg

Pisk eggene godt sammen og tilsett litt salt.

Smelt en sjenerøs klump med smør i stekepannen på litt over medium varme. Ha i eggene og la de stive i cirka 10 sekunder. Så drar du den stivnede eggemassen inn til midten. (Her kan du bruke stekespade eller gaffel).

La resten av røra flyte utover igjen slik at pannen er fylt. Fortsett å dra den stivnede eggemassen inn mot midten til det som ligger helt ytterst i kanten av stekepannen har stivnet, noe som tar et par minutter avhengig av varmen du bruker.

Så strør du ost og basilikum på halve omeletten, før du bruker en stekespade og ruller den sammen. Begynn på siden med fyll.

Så slenger du omeletten over på en tallerken, og spiser med et godt brød, eller eventuelt annet tilbehør du måtte ønske.

Les også: Hvordan lage eggerøre

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?