Hvordan lage god iskaffe hjemme

Hvordan lage god iskaffe hjemmeNår det er varme og finvær, er det ikke alltid det frister med rykende varm kaffe. Men iskaffe kan derimot være helt himmelsk. Det trenger ikke være så komplisert eller vanskelig å lage, bare du har ferske ingredienser og selvsagt kaffe av god kvalitet.

Det er viktig å ha nok is i glasset eller shakeren slik at isen smelter saktere. Sørg også for at isbitene er så kalde som mulig. Har isbitene begynt å smelte eller du har for lite is i drinken, vil den bli utvannet og ikke veldig god.

Kaffen bør også kjøles raskt ned slik at den ikke blir bitter. Bruk en fruktig og frisk kaffe, gjerne en afrikansk type. Det egner seg veldig godt til iskaffe.

Hvis du vil prøve deg på å lage din egen sirup, er det forholdsvis enkelt. Du tar en del hvitt sukker og en del kokende vann. Rør til sukkeret er oppløst, og du oppnår riktig konsistens (sirupkonsistens). Tilsett det du ønsker av smakstilsetting, for eksempel kanel eller vaniljestang (annet krydder går også helt fint) og la det trekke i ca en time før du heller sirupen over på en flaske.

Islatte

Hell espresso og eventuelt 1 ss sukkerlake i en shaker eller et høyt glass fylt med is. Hvis du bruker shaker ruller du shakeren rundt uten å riste i ca 25 sekunder, for så å helle over i et høyt glass. Bruker du bare glass, rører du bare rundt tilsvarende. Topp deretter med iskald melk.

Iskaffe

Brygg kaffen slik du pleier. Fyll en bolle eller tilsvarende med isbiter. Deretter tilsetter du hvitt sukker mens kaffen er varm og setter koppen så raskt som mulig til avkjøling i bollen med isbiter. Hell kaffen over i et klass med is.

Enkel frappé

Ha espresso, isbiter og 1 ss ønsket sirup i en shaker og rist godt i 25-30 sekunder. Hell alt over i et høyt glass og topp med litt fløte. Du kan selvsagt bruke en annen boks til å riste det i om du ikke har shaker, eventuelt går det til nød å røre raskt rundt i glasset før du heller på fløten.

Så hvorfor gå på Starbucks når du kan lage iskaffe like bra hjemme?

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?