Hvordan lage pannekaker

Hvordan lage pannekakerPannekaker er en klassiker, og en gjenganger i veldig mange hjem her i Norge. Det er kanskje ikke veldig rart, da det ikke finnes veldig mange andre matretter som kan spises både til frokost, lunsj, middag eller som en dessert.

Det er anvendelig, det er lett å lage, og det er også et billig måltid hvis man prøver å spare litt penger, eller lever på et litt stramt studentbudsjett. Man kan også varierer pannekaker med tilbehøret man bruker.

Man nyter pannekaker  på hver sin måte

Noen liker veldig godt å spise pannekaker med sukker, mens andre liker blåbær. Du kan også bruke andre syltetøy om du ønsker det. Det er veldig godt å spise med bacon, og kanskje til og med med litt sirup, slik at man får en deilig blanding av salt og søtt.

Uansett hva du måtte like, så er grunnoppskriften ganske lik. Under følger en oppskrift til fire personer, hvis man tenker at de fire ikke spiser unormalt mye pannekaker.

Oppskrift pannekaker

  • 3 egg
  • Ca 3 dl hvetemel (bytt ut litt av dette med havregryn for grovere pannekaker)
  • ca 6 dl melk
  • 1/2 teskje salt
  • 3 ss smør/margarin eller olje

Sett smøret til smelting hvis det trengs (pass på at det ikke brenner seg).

Bland hvetemel og salt, og hell over cirka halvparten av melken. Rør rundt i pannekakerøra til den er klumpfri. Ha over smøret, eventuelt olje hvis du heller vil ha det. Hell over melken litt og litt til røra har en passe tykk konsistens, så kakker du de tre eggene og pisker de godt inn i røren.

Så må du la det stå i minst 15 minutter. Da setter smaken seg litt, og røra blir også enklere å steke. Stek på middels temperatur og snu pannekaken når røren har stivnet. Du lærer deg fort hvor lang tid det tar med din stekeovn og panne.

Les også: Hvordan lage eggerøre

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?