Hvordan øke lønnsomheten til «hobbybedriften» din

Hvordan øke lønnsomheten til "hobbybedriften" dinDet finnes mange mennesker der ute som har en lidenskap de brenner for. Det kan være trening, matlaging, spilling, blomster, strikking eller et helt hav av andre ting. Mange har også smått begynt å tjene litt penger på det som tidligere har vært en hobby, kanskje via en nettside eller at man selger produkter man lager til folk i nærområde.

Det å ta det neste steget, øke lønnsomheten og kanskje til syvende og sist å greie å leve av det samme virker kanskje uoppnåelig, men det er visse steg man kan ta som kan gjøre at man sil slutt greier å realisere drømmen og målet man har satt seg.

  • Tips nummer en er å sette av tid til å prioritere drømmen. Inntil den dagen der man kan livnære seg på hobbyen sin alene så gjør man ofte to ting. Kanskje har man en familie i tillegg, og da har man enda mindre tid å ta av. Er du sliten er det vanskeligere å jobbe, og man er også mindre kreativ og effektiv jo mer sliten man er. Sett av tid, gjerne noen dager eller en uke til prosjektet ditt, og legg bort alt annet. Familie må man selvsagt ta seg av, men alt annet har ikke vondt av å bli nedprioritert for en liten stund, slik at man kan ta det neste steget.
  • Slutt å si til deg selv at du ikke kan leve av det du brenner for. Hvis du vil gi dette en real sjanse så må du slutte å prate ideen din og deg selv ned, og begynne å tro på det. Det finnes mennesker der ute som lever godt, og tjener masse penger på de mest absurde ideene. I de aller fleste tilfellene er dette også mennesker som ikke har gitt seg, og som har stått på i mange år for å greie å leve av det de er interessert i.
  • Ikke begynn med noe eget, eller begynn med en ny ide når motivasjonen din er å tjene mye penger. Dette er veldig sjelden den rette motivasjonen som må ligge i bunnen for å orke å stå på de ekstra tunge periodene. Penger er en bonus, det å gjøre noe du elsker må være førsteprioritet.
  • Finn andre gründere i nærheten av deg selv. Bli med i et form for nettverk der mennesker befinner seg i samme situasjon, og som også prøver å starte noe eget. Det å dele erfaringer, snakke om utfordringer og få innspill til nye ideer og løsninger er verdt mer enn mye annet. Og det å bygge nettverk er kanskje en av de viktigste tingene du gjør.
Innovasjon Norge er en plass man kan henvende seg for å få hjelp.

Les også: Prosentregning – Hvordan regne prosent

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?