Hvordan si opp jobben

Hvordan si opp jobbenDe aller fleste av oss sier opp en jobb vi har eller har hatt i løpet av livet. Det finnes selvsagt de som finner en arbeidsplass de elsker, og blir der livet ut, men for de aller fleste vil man før eller siden havne i denne situasjonen.

Da kan det være greit å vite litt hvordan man gjør det på en ryddig og skikkelig måte. Ikke bare er det viktig slik at oppsigelsen blir gjort korrekt, men det å si opp jobben sin uten å brenne broer og skade de gode relasjonene man har bygget opp, gjerne over mange år, er viktig å ta med seg videre.

Norge er ikke et stort land

Norge er ikke et veldig stort land, og i de litt mindre nisjejobbene er sjansen stor for at en tidligere kollega eller sjef kanskje er din neste kunde eller leverandør.

Når du skal ta steget og si opp jobben er første punkt på agendaen å ta en prat med din leder. Det er alltid ryddig å ta en prat med sjefen din først, og ikke spre dette til kolleger før sjefen har fått beskjed.

Trekk frem det positive når du skal si opp jobben

I samtalen er det lurt å dra frem en eller to viktige grunner til oppsigelsen. Ikke klag over misnøye over tid eller slike ting, men trekk frem positive og veloverveide årsaker. Fortell også at du er villig til å fullføre arbeidstiden din, og være behjelpelig med å lære opp og overlevere arbeidsoppgaver til de andre i bedriften.

Sørg for å ha en god og positiv tone med sjefen hele samtalen, sjansen er stor for at du møter de senere.

Lever en kort og konsis oppsigelse

Når dette er gjort kan man levere en kort og konsis skriftlig oppsigelse. Her trengs det ingen lange utredninger, men bare en kort forklaring som går på mye av det samme du snakket med sjefen om. Ta også med i den skriftlige oppsigelsen at man er villig til å avslutte arbeidet sitt, videreføre oppgaver og eventuelt bistå under opplæring.

Husk også at på de aller fleste arbeidsplasser så gjelder ikke en oppsigelse før fra den første i hver måned.

Les også:

Hvordan skrive CV som garantert gir deg jobben!

Hvordan skrive jobbsøknad som blir lagt merke til

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?