Hvordan steke ribbe

Hvordan steke ribbeI jula er det veldig mange her til lands som nærmest ikke greier å ha en god jul uten at juleribba lander på bordet julaften. Det er en tradisjon over store deler av landet, og til tross for at mange gjør dette hvert eneste år så er det veldig mange som er i tvil om hvordan de lager best mulig ribbe.

Man vil jo ha ribben perfekt stekt

Man vil jo ikke at den skal bli tørr, eller at det ikke skal bli gjennomstekt, eller at svoren ikke skal bli sprø. Siden dette er en middag mange ikke lager utover den ene gangen på julaften så blir det ofte litt stress og mas, noe som kan legge en unødvendig demper på julefeiringen.

Ta det med ro, slapp av, ribbe er egentlig et måltid som lager seg mer eller mindre alene. Med litt gode forberedelser kommer man veldig langt.

Hvis du kjøper en ribbe som ikke er krydret på forhånd, så må du begynne en eller to dager før den skal lages. Skjær ruter i svoren, krydre og gni inn salt og pepper og la den ligge i kjøleskapet en dag eller to.

Når den skal stekes gjør du følgende:

  • 1 løk
  • 1 – 2 gulrøtter
  • 1 hvitløk
  • 1 liter vann

Grovhakk løk, hvitløk og gulrøtter og legg det i stekeformen sammen med 1 liter vann. Legg ribba med svoren ned. Stek så ribba på 180 grader, med varmluft og grill i en time. Etter en time tar du den ut og snur den. Så steker du den en time til på 180 grader, denne gangen med svoren opp.

Avslutt med høyere varme

Så avslutter du med å skru opp gradene på ovnen til 230 grader, og steker ribba på denne temperaturen i 30 minutter. Her er det lurt å jevnlig, cirka hver femte til tiende minutt, øse veske over ribba slik at den beholder fuktigheten. Tilsett litt vann hvis det ikke er nok veske i forma.

Følger du denne oppskriften blir ribba god og mør, ikke tørr og blir smakfull og god. Den siste halvtimen er også den viktigste for å få sprø svor.

Les også: Hvordan lage brun saus

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?