Hvordan velge riktig advokat

Hvordan velge riktig advokatDet er ikke sånn at man til daglig har behov for en advokat, og når da den tiden kommer der behovet dukker opp så vet man kanskje ikke helt hvordan man skal gå frem for å velge den rette advokaten.

En ting er i alle fall sikkert, og det er at nesten alle tjenester der man involverer en advokat kommer til å koste. Derfor er første steg på veien mot et valg å sjekke om mdet kanskje finnes en annen og billigere løsning enn å gå til en advokat.

Sjekk forsikringene dine

Sjekk forsikringene dine, det kan være at noen av de inkluderer rådgivning fra en advokat eller jurist. Det kan også være at man har rett på fri rettshjelp, noe man får i en rekke ulike typer saker.

I tillegg til dette har storbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger også ulike plasser som tilbyr fri rettshjelp. Du kan også sjekke om det holder å hyre inn en rettshjelper. Dette er rimeligere, men de må ha godkjennelse for å bistå i rettsaker, og kan ikke være med i høyere instanser enn tingretten.

Sjekk spesialisering

Hvis du skulle trenge en advokat så må du sjekke hvilket juridisk område du faller inn under, og deretter finne frem til en som jobber med juss som er relevant til din sak. Dette kan være skadeerstatning, testament, arv eller andre ting. Søk opp advokaten på nett, sjekk at de er medlemmer av Advokatforeningen ved at det står MNA bak navnet deres.

Sjekk prisen

Når du så tar kontakt så lønner det seg å være nøyaktig og klar i forhold til behovet du har, sjekk timeprisen og hvor mange timer som trengs for jobben du trenger. Eventuelt sett en makspris om det lønner seg.

Under samarbeidet med advokaten så er det lurt å være tydelig på avtaler, da mange kanskje har løpende timepris ved kontakt. Gjør avtaler på når du tar kontakt, og når advokaten tar kontakt.

Husk også at en advokat er der for å hjelpe og bistå deg med sin ekspertise og kunnskap. Vær lydhør til rådene du får, og selv om du ikke alltid er enig så kan det være at advokatens forslag kanskje er det beste for deg.

Was this article helpful?

Leave A Comment?