Nettbrett – Fem tips til bruk av nettbrett

Tips for bruk av nettbrettDet finnes nok ikke mange hjem rundt omkring i Norge som ikke har minst et nettbrett til bruk. Bruken og salget av iPad eller andre typer nettbrett har eksplodert de siste årene, og tallene viser at fra 2011 til 2015 har antall mennesker med tilgang til et nettbrett økt fra under 10 % til over 70 %.

 

Vi deler gjerne opp nettbrett i to, med Apple sine forskjellige versjoner av iPad på den ene siden, mens leverandører som Samsung og og Sony klassifiseres som Android-nettbrett. Dette er operativsystemet til nettbrettet.

Uavhengig av hvilket nettbrett og operativsystem du har, så er det en del generelle tips og triks du burde vite om som forenkler og forbedrer bruken av nettbrettet.

Bli kjent med applikasjoner og bruk

Applikasjonene er det som gjør nettbrettene så utrolig anvendelige. Du finner en app til nær sagt hva det måtte være av behov, og alle nettbrett leveres med en rekke ulike apper allerede innstallert. Ikke vær redd for å teste ut alle applikasjoner som ligger på iPad’en eller Android-nettbrettet, og vær heller ikke redd for å laste ned nye. I App Store, for iOS, eller Google Play, for Android, finnes det bokstavelig talt millioner av programmer og applikasjoner å teste ut.

Installer antivirus

Det er dessverre ikke sånn at nettbrett heller er 100 % sikret mot virus. Det finnes imidlertid antivirus-programmer du kan laste ned, både til Android og iOS, som forhinder at du mister data eller at nettbrettet ikke skal virke. Selv om sjansene er små, fordi godkjenningsprosessen på applikasjoner er streng hos begge leverandørene, så er det bedre å være føre var.

Passord og sporing

På alle nettbrett kan du legge inn et passord som må tastes inn før du får tilgang. Dette kan enten være en tallkode, en mønster som må sveipes eller at nettbrettet sjekker fingeravtrykk. Dette hindrer at uvedkommende sjekker hva du har liggende.

I tillegg kan du legge inn ulike sporingsprogram. Hvis nettbrettet blir stjålet eller borte, kan du da se hvor det befinner seg, slik at sjansene for å finne det igjen er større.

Kjøp et tastatur

Skriver du mye på nettbrettet kan det lønne seg å kjøpe et tastatur som ekstrautstyr. Selv om berøringstastaturet fungerer greit, så øker både komforten og hastigheten betraktelig med et eksternt tastatur. Disse trenger heller ikke koste all verden.

Skylagring fra nettbrett

Bilder, videoklipp, dokumenter og alt kan lastes opp og lagres i en rekke ulike skylagringstjenester. IOS har sin iCloud, men du kan bruke Dropbox eller Google Drive på nær sagt alle nettbrett. Dette kan også hjelpe til å forhindre at du bruker opp all lagringsplass som finnes på nettbrettet.

Les også: Hvordan skrive CV

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?