Ny bil – 5 råd til deg som skal kjøpe ny bil

Det å kjøpe ny bil er en stor beslutning, og en de aller fleste av oss gjør flere ganger i løpet av livet. Skal du kjøpe bruktbil er det mange fallgruver å falle i, men samtidig kan du få mye bil for pengene.

Det samme gjelder også hvis du skal kjøpe en ny bil, eller i hvert fall en bil fra en forhandler. Det er ofte snakk om en stor sum penger, og det kan lønne seg å være både nøye og tålmodig i jakten på drømmebilen. Vi har samlet noe tips og råd slik at utfallet blir best mulig.

Hva slags ny bil trenger jeg?

Det første du burde gjøre er å sette deg ned og gjøre en grundig vurdering av hva slags type bil du vil ha, og trenger. Det kan kanskje være veldig kult med en SUV, men hvis man er alene og bor i Oslo så er det lite praktisk. Du burde også samle inn informasjon om de forskjellige bilmodellene som er aktuelle, sjekke pris og forhandlere.

Følg med på kampanjer

Det er et tøft marked også for bilselgere og bilforhandlere. De har ofte kampanjer på bilene sine, og du kan få ganske gode rabatter eller goder hvis du kjøper til rett tid. Det kan være at du får med utstyrspakker til en rimelig penge, eller det kan være at man får billigere rente, lavere pris eller en rekke andre ting. Hvis du ikke har et umiddelbart behov for den nye bilen, så kan det lønne seg å ha litt is i magen.

Ikke godta prisen du får

Alle bilforhandlere har muligheten til å forhandle litt på prisen. Si at bilen din har en veiledende pris på 300 000 kroner. De aller fleste bilselgere vil da ha muligheten til å slå av noe på prisen. I de tilfellene de ikke har det så kan det være at du kan få med utstyrspakker eller ekstrautstyr som en del av prisen. Pass på at du får med begge settene med hjul, sjekk i forhold til hengerfeste, takstativ eller andre ting.

Sjekk serviceavtaler

Hos noen bilforhandlere så kan det være at du får en gratis serviceavtale i 3 eller 5 år, eller inntil et visst antall kjørte kilometer. Du har også en nybilgaranti i et gitt antall år. Det lønner seg å sjekke disse avtalene, og beregne med dette i en eventuell sluttspris. Hvis man tenker at en vanlig service på en bil koster minimum 4000 kroner i snitt, så kan det være mye penger å spare med en slik avtale.

Les nøye og sjekk bilen

Når du har bestemt seg skal det signeres en kjøpekontrakt. Ta deg tid, les igjennom nøye og ikke la deg stresse av en masete selger. Det kan være ting i kontrakten du ikke vet om, som du ikke er fornøyd med. Ta også en grundig sjekk av bilen og se at alt er som det skal være. Den går igjennom mange ledd før den står i butikk, og det kan skje skader.

I følge Biladvokat.no hender det at også nybiler kan lide av så store mangler at det hvert år heves kjøp av et stort antall biler.

Sjekk gjerne også med NAF før du kjøper ny bil. De har mange gode råd.

Les også: Hvordan skrive CV

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?