Nybegynnerguide til WordPress

Nybegynnerguide til WordPressHar du lyst til å bruke WordPress som grunnmotor for ditt nettsted, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Gjennom fem relativt omfattenede guider skal vi gi deg en soft start på ditt WordPress-prosjekt, der du lærer alt fra bruk av instikk til endring av temaer.

Vi begynner naturligvis med det første først, og lærer deg hvordan du laster ned og setter opp WordPress på best mulig måte. Husk at du også finner en hel del andre guider på nettstedet vårt som er mer omfattende enn disse.

Del 1: Introduksjon

I første del av nybegynnerguiden for WordPress lærer vi deg det du behøver å vite om WordPress, samt forteller litt hva som skal til for å kjøre dette CMS-et. Her finner du også ut hvordan du setter opp WordPress på serveren din, og hvilke endringer som bør gjøres innledningsvis.

Les første del av guiden her.

Del 2: Publisere med WordPress

Når du har fått WordPress til å kjøre på nettstedet ditt, så er det på tide med publisering. Denne artikkelen går nærmere inn på hvilke verktøy systemet tilbyr, og hvordan du bruker de. Bør leses før man tar seg videre og gjør endringer med innstikk eller temaer.

Les andre del av guiden her.

Del 3: Bruke plugins i WordPress

Innstikk er en svært viktig del av WordPress, og er høyst nødvendig for de aller fleste som bruker CMS-et. Disse innstikkene (på engelsk: Plugins) gir deg omfattende funksjonalitet utover det som er standard, og det er knapt ikke en ting det ikke finnes et innstikk for.

Les tredje del av guiden her.

Del 4: Lage og endre temaer i WordPress

Et tema er det samme som designet på en nettside som kjører WordPress. Det er temaet som definerer hvordan nettstedet skal se ut, og hvordan det skal oppføre seg. I denne guiden ser vi først og fremst på de grunnleggende endringene, men også hvordan man lager et eget tema i WordPress.

Les fjerde del av guiden her.

Del 5: Oppdatere og vedlikeholde WordPress

Når du har satt opp din installasjon med WordPress, valgt ut plugins og skapt et unikt tema, så er ikke jobben gjort av den grunn. Nettsider må kontinuerlig oppdateres og vedlikeholdes, og i siste del av guiden forteller vi deg hvorfor nettopp dette er så viktig å gjøre.

Les femte del av guiden her.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?