Oppskrift på fantastisk sjokolademoussekake!

Oppskrift på fantastisk sjokolademoussekakeDette er en berømt fransk sjokoladekake som består av både stekt og ustekt hjemmelaget sjokolademousse. Sjokoladekaker er manges favoritt, og det finnes mye som smelter på tungen der ute, men ikke mange som kan måle seg med denne. Den er rett og slett helt nydelig! – og navnet på denne himmelske sjokolademousse-kaken er opprinnelig ”Dur Mou”. Fransk for hard-myk.

Den krever sitt denne kaken, både av kvalitetssjokolade og tid.. men den er verdt det. Og den er ikke spesielt vanskelig å lage heller.

Ingrediensene er som følger:

  • 280 gram mørk sjokolade
  • 280 gram godt smør
  • 280 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 9 eggeplommer
  • 9 eggehviter

Kjøp god mørk sjokolade. Det går fint med dronningsjokolade eller kokesjokolade også, men det er absolutt best med god kvalitetssjokolade med rund smak. Hvis du er usikker på hva slags sjokolade du bør kjøpe, så er en grei regel å kjøpe mørk sjokolade du selv synes er god, så lenge den ikke er for søt. Det er jo en del sukker i kaken, så det kan bli veldig søtt hvis du i tillegg går for en søt sjokolade.

Fremgangsmåte:

Smelt smør og sjokolade på svak varme i en kjele.

Del vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Bland det i sukkeret.

Skill eggene, hviten i en bolle og plommene i en annen. Pass på så du ikke får noe av plommen med i eggehvitene. Pisk lys eggedosis av sukker, vaniljefrø og eggeplommer.

Bland forsiktig i sjokoladesmøret. Pass på at sjokoladesmøret ikke er for varmt, og hell det i en stråle mens du bruker en slikkepott til å blande.

Pisk eggehvitene til skum, og vend inn i sjokoladerøren.

Ha bakepapir i bunnen på en rund form som måler 24 cm i diameter, og hell HALVPARTEN av røren i formen. Den andre halvparten dekkes med plastfolie og settes i kjøleskap.

Stek kaken midt i ovnen på 180 grader celsius i 30 minutter – 1 time. Sjekk steketiden, alle ovner er ulike, og steketiden kan variere avhengig av hvor luftig du har pisket sjokolademoussen.

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald før du heller resten av sjokolademoussen over den stekte kaken. Sett formen i kjøleskapet og la kaken stå i minst 1 døgn før du serverer den. Den er kanskje best på 2. døgnet. NYT!

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?