Oppskrift på nydelig baltikylling

Baltikylling er en fantastisk indisk rett sprekkfull av spennende smaker. Den er ikke for sterk, men sparker kanskje litt. Denne oppskriften er til seks personer.

  • 3 ss vegetabilsk olje, opprinnelig blir det brukt ghi, men det går fint med olje.
  • 2 store løk i skiver
  • 3 tomater i skiver
  • 4 sorte pepperkorn
  • 2 grønne kardemommebelger, evt ¼ ts malt kardemomme
  • 1 kanelstang
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts garam masala
  • 2 ts hvitløk- og ingefærpasta, like mengder hvitløk og ingefær males i kvern eller støtes i morter
  • 700 g kyllingfilet
  • 2 ss yoghurt naturell
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 grønne chili, finhakket uten frø
  • 2 ss limesaft
  • En klype salt

Fremgangsmåte for å lage baltikylling:

Del løk og tomater i skiver, og kyllingen i terninger. Varm olje i en stor stekepanne og tilsett løken. Stek den under jevnlig omrøring på svak varme i ca 10 minutter, til den er gyllen. Tilsett tomater, pepperkorn, kardemommebelger, kanelstang, chilipulver, garam masala, hvitløk- og ingefærpasta og smak til med salt. La det frese under konstant omrøring i 5 minutter før du tilsetter kyllingen. La så alt putre, fortsatt under konstant omrøring, i 5 minutter til. Rør inn yoghurten og la det småkoke under lokk i 10 minutter mens du rører av og til. Finhakk chilien og rør den inn sammen med hakket koriander og limesaft.

Server retten i et varmt serveringsfat med rykende varm ris og ferske nanbrød ved siden av. Pynt med korianderkvister. Rett og slett nydelig!

Tips:

Det er lettest å få tak i alle krydderne hvis du tar turen innom en innvandrerbutikk. Der er utvalget av krydder ofte både bedre og billigere enn i de vanlige, norske matbutikker. Og det gjør ingenting om du må kjøpe litt store bokser, for du kommer garantert til å lage mer av den smaksrike indiske maten fremover.

Les også vår artikkel om hvordan du lager Indisk tandoorikylling og kylling tikka masala. Dette er også en fantastisk indisk rett du garantert vil like.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?