Oppskrift på sunne pannekaker

Oppskrift på sunne pannekaker

Pannekaker forbinder vi ofte med tilbehør som flesk, bacon, sirup, sukker eller rikelige mengder smør. Og dessert pannekaker er vanligvis laget med store mengder sukker, samt at tilbehøret er forholdsvis søtt. Men det er også fullt mulig å lage sunne pannekaker, som i tillegg er veldig gode. Her følger 2 typer oppskrifter på sunne pannekaker som du kan prøve som et alternativ. Den ene (nummer 2) passer bra for barn.

Et lite tips til stekingen: Om du er glad i smørsmaken, så kan du droppe å bruke margarin under stekingen. Du bruker da heller en blanding av meierismør og olje (den skal ikke være kaldpresset). Meierismør tåler ikke så høy temperatur før den svir seg, men det unngår du når du blander med litt olje.

Sunne pannekaker oppskrift 1

Ingredienser (til 10-12 stk):

Bland sammen Mel, havregryn og salt. Tilsett halvparten av melken og pisk godt til du får en røre fri for klumper. Hell så i resten av melken i mens du rører. Til slutt pisker du inn eggene.

Det er viktig at røren så får stå å svelle litt. Detter gjelder uavhengig av om det er sunne pannekaker eller vanlige du lager. Den bør stå i 30 minutter i romtemperatur med plast eller et vått klede over. Skal du ha dem til frokost, kan du sette røren til svelling i kjøleskapet over natten. Så er den klar til steking når du står opp.

Sunne pannekaker stekes på middels varme til de er så vidt stivnet på toppen. Da snur du og steker ferdig på andre siden. Når du heller røre i pannen skal den så vidt renne ut og dekke hele pannen.

Sunne pannekaker oppskrift 2

Denne oppskriften inneholder banan og passer spesielt godt for barn. Når du lager dem til barna kan du med fordel steke dem som minipannekaker. Du får da plass til 3 stk i en vanlig panne. Du får da mellom 15 og 25 pannekaker, alt etter hvor store du lager dem.

Ingredienser:

  • 3,5 dl fullkornshvetemel
  • 2,5 dl lettkokte havregryn
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1-2 ts vaniljesukker (etter smak og behag)
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss smeltet meierismør (til røren)
  • 5 egg (romtempererte)
  • 1 most, godt moden banan
  • plantemarin til steking

Knus/mos først bananene. Ha så i det tørre og pisk sammen med halvparten av melken til du får en røre fri for klumper. Pisk så inn resten av melken før du tilsetter eggene og pisker videre til en jevn og fin røre. La stå og svelle i 30 minutter før steking.

Små sunne pannekaker stekes på middels varme til de begynner å stivne på overflaten. Snu så og stek ferdig på andre siden.

Husk å servere sunne pannekaker med sunt tilbehør!

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?