Oppskrift på verdens luftigste og beste boller

Oppskrift verdens beste bollerDenne oppskriften gir 40 utrolig flotte, myke, smakfulle og luftige boller. Du kan glemme alt av hva du er vant med av boller som du har bakt selv eller kjøpt på butikken. Det er nesten som vi er fristet til å gi smaksgaranti.

Når du baker disse bollene kan du bytte ut Helmelken med Kulturmelk om du vil. De blir da noe saftigere og det blir litt mer smak i dem. Fremgangsmåten er den samme, men hold litt igjen på melet siden Kulturmelken er noe tykkere. Vi bruker uansett ikke magre melketyper. Spiser vi boller, så er vi uansett ikke på slankeren.

Ingredienser:

  • 1,5 kg hvetemel
  • 1 liter Helmelk
  • 250 g melis
  • 300 g meierismør
  • 100 g fersk gjær (2 røde pakker)
  • 2 ts malt kardemomme

Fremgangsmåte:

Begynn med å røre ut smør og melis i melken mens du varmer det opp i en gryte. Det hele skal ha et lite oppkok før du kjøler det ned igjen til 37ºC. Fyll gjerne vasken med vann og sett gryta i for å kjøle den raskere ned. Når temperaturen har sunket blander du inn mel og kardemomme. Bland inn litt mel om gangen. Det kan også være at du må tilsette litt ekstra mel. Elte deigen til den blir smidig og så vidt slipper bollen.

Hell deigen ut på en lett melstrødd bakeplate og del opp i 40 emner. Trill ut bollene direkte og sett dem på stekebrett dekket med bakepapir. Legg over et lett klede og hev på en lun plass i 60 minutter. Rett før du steker dem kan du eventuelt pensle dem med litt pisket egg om du vil. Men det er ikke nødvendig for smakens del.

Bollene stekes midt i ovnen på 250ºC i 7 til 10 minutter. Det er viktig å følge godt med, for varmen er høy og de kan lett bli brente. Steketiden avhenger noe av ovnen, men de ser når fargen er passe.

Flytt dem over på en rist og la dem avkjøle når du tar dem ut av ovnen. De smaker, som detmeste bakverk, best når de er lett lunkne. Bollene passer perfekt til frysing, om du skulle ha noen igjen etter å ha smakt på dem.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?