Rengjøring – 6 smarte rengjøringstips

Tips til rengjøringRengjøring er ikke gøy, men det er veldig deilig når man er ferdig. Og det er helt nødvendig både for hygienen og helsen din. Støv og skitt på gjenstander rundt i huset er ikke godt for noe, så nå er det på tide å få det bort. Her følger noen supre rengjøringstips.

 

 

 1. Rengjøring av dusjhodet
  Dette er et sted hvor det samler seg mye guff. Men fortvil ikke, et supert tips er å fylle eddik i en plastpose og knyte det fast rundt dusjhodet. La det virke en times tid, vips!
 2. Rengjøring av madrassen
  Madrassen trenger en real runde med støvsugeren forholdsvis ofte for å fjerne midd og støv som samler seg. For å rengjøre trekket i tillegg, hell lit sprit på en sprayflaske og slå deg løs.
 3. Desinfisering av skjærebrett
  Et skjærebrett absorberer både fuktighet og matrester, noe som skaper et glimrende miljø for bakterier. Skjærebrettet ditt kan faktisk være mer skittent enn toalettet ditt, og kan være en årsak til at diverse sykdommer oppstår. Vask det derfor grundig og ofte ved å tørke over med sitronjuice og salt.
 4. Hvordan rengjøre grillen
  Ikke bruk såpe og vann, men del en løk i to og gni den på grillristen før du begynner å grille. Løk er nemlig bakteriedrepende, og gir samtidig ganske mye bedre smak enn såpe.
 5. Rengjøring av mikrobølgeovnen
  Alle steder hvor mat tilberedes bør være rene. Dette gjelder også mikrobølgeovnen. Inne i ovnen danner det seg et lag med fett og matavfall som kan være vanskelig å få bort. Et veldig enkelt tips er å sette en kopp med en del vann og en del eddik inn i mikrobølgeovnen i 2 minutter. Vent så noen minutter før du tørker over med papir. Gjør du dette, elimineres alle mikroorganismer som har samlet seg.
 6. Rengjøring av badekaret
  Hvis badekaret ditt ser litt misfarget eller rustent ut, kan du rett og slett dele en grapefrukt i to og gni innsiden av den mot badekaret. Eventuelt blande grapefruktjuice og salt og bruke det istedenfor vaskemiddel.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?