Mange blir helt svette bare ved å tenke på alt som skal forberedes når du første tar initiativet å invitere til grillfest. Vil de like maten? Har jeg nok til alle? Og hvorfor i alle dager meldte jeg meg som frivillig til å huse festglade venner når det er så mye stress? Vennene dine er nok like hjelpsomme og greie som sist gang du traff dem, men matberegningen må du nesten klare selv. Det vi kan hjelpe deg med er i alle fall å komme med et menyforslag som garantert vil falle i smak hos selv den mest kresne gane.
Brokkolisuppe med blåmuggost
Som forrett er det alltid greit med noe som står og putrer for seg selv, slik at du kan fokusere mer på hovedretten. Denne deilige suppen er enkel og kjempegod.
- 2 ss smør
- 1 stor løk
- 1 potet
- 8 dl kylling eller grønnsaksbuljong (lag din egen buljong)
- 400 g brokkoli
- 150 g blåmuggost
- 2 dl matfløte eller kremfløte
- Salt og pepper
Surr løk i en god klatt smør i cirka 5 minutter. Del den skrellede poteten i mindre biter og ha den i kjelen. Hell over buljongen og la det hele småkoke i cirka 10 minutter. Tilsett brokkoli og gi det 3-4 minutter til. Smuldre i halvparten av blåmuggosten. La det koke opp og hell suppen så over i en foodprocessor eller blender. Kjør blandingen forsiktig til den er jevn og fin. Hell suppen tilbake i kjelen og la den koke opp før du tilsetter fløte. Smak til med salt og pepper, server med brød og resten av osten.
Urtekylling på grillen
- 4 kyllingfileter
- 4 ss godt smør, gjerne med urtesmak
- 4 ss hakkede urter, som timian, basilikum eller andre friske urter
- 2 strimlede vårløker
- En klype havsalt
- 1/4 ts pepper
Legg kyllingfileten og alle de andre ingrediensene på et dobbelt lag med aluminiumsfolie og lukk den på toppen så du får en fin liten pakke. Varm opp grillen og la pakkene ligge på i cirka 15-20 minutter. Flytt pakkene fra varmt til middels varmt under grilltiden. Det kan være smart å sjekke en av pakkene med et steketermometer om kyllingen er ferdig. Da skal kjernetemperaturen være på 75 grader. Server sammen med en grønn salat og deilig brød med hjemmelaget aioli.
Sjokolade-dessert
Super-enkel å få til og krever null oppmerksomhet før servering.
- 200 g kokesjokolade
- 4 egg
- 3 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
Smelt sjokolade over vannbad. Skill eggene og rør inn én og én eggeplomme. Pisk fløte og vaniljesukker til en luftig krem som du så vender inn i sjokoladen. Visp eggehvitene stive og bland dem inn helt til slutt. Fordel moussen i dine fineste dessertglass og la de få stå i kjøleskapet et par timer før servering. Pynt med friske jordbær og server med et glass iskald champagne.
Leave A Comment?