Slik lager du ekte Spaghetti Bolognese

Slik lager du ekte Spaghetti BologneseDenne kjente pastaretten stammer fra Bologna, midt i Italia og er kjent over det meste av verden. Og lager du spagetti med kjøttsaus hjemme, så er det i prinsippet Spagetti Bolognese, med et par få unntak.

En god Bolognese tar ikke lang tid å lage, men krever en viktig ingrediens – kjærlighet. Det er ofte denne viktige ingrediensen som gjør den store forskjellen på et godt måltid og måltidet som huskes lang tid i etterkant. Dette er også en av grunnene til at maten i Italia smaker så fantastisk, den er tilberedt med omtanke og sans for de små detaljene. Selvsagt kan du ikke lage en Bolognese av kjærlighet alene, det trengs også hakket kjøtt av god kvalitet, bruk derfor gjerne karbonadedeig. Har du nå rukket å bli sulten, så finner du oppskriften vår på Spagetti Bolognese her:

En bra oppskrift til 4 personer

  • Olivenolje
  • 150 g pancetta (italiensk bacon) skjært i små terninger
  • 2 små løk, hakket fint
  • 1 kinesisk hvitløk, hakket fint
  • 2 gulerøtter, hakket fint
  • 1 liten stang selleri, hakket fint
  • 800 g hakket oksekjøtt, gjerne karbonadedeig
  • 2 bokser med grovhakket tomat
  • 1 glass rødvin (kan utelates)
  • 2 laurbærblader
  • Fersk spagetti eller annen pastatype
  • Parmesan, revet
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Varm opp en dyp stekepanne slik at den blir godt varm. Ha i pancettaen og fres den ved høy varme. Ta pannen til side og ha i løk og hvitløk. Skru ned varmen til middels og sett pannen tilbake på platen, slik at løk og hvitløk blir bløte og gylne. Ha i litt olivenolje og tilsett kjøttet. Øk varmen litt igjen og la kjøttet bli stekt godt, uten at det blir tørt.

Ønsker du å bruke et glass vin på denne retten, så er det nå tid til for å ha i vinen og la det hele småkoke. Når halvparten av vinen har fordampet, vil smaken sitte igjen og alkoholen er borte så det er ingen fare. Skru ned for varmen til lav varme og tilsett resten av ingrediensene. Finn frem et lokk som dekker hele panna og la det stå og kose seg en times tid.

I mellomtiden kan du rive litt parmesan og gjøre klar en kjele med vann til spagettien. Husk å røre i kjøttsausen med jevne mellomrom og smak den til med salt og pepper. Når den er ferdig kan du ha spagettien i det kokende vannet og da er maten ferdig i løpet av et par minutter. Server den med revet parmesan og evt. et godt brød.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?