Smarte tips til teltturen

Smarte tips til teltturenHer følger noen nyttige tips du bør lese før teltturen.

Varme klær

Ha alltid med varme klær. Ull er gull sommer som vinter. Ha med et tørt skift med ullundertøy i sekken, slik at du kan skifte om du blir våt i løpet av dagen. Det er også viktig å ha på tørre klær før man kryper ned i soveposen. Ull og fleece er supert å sove i slik at du holder deg varm natta gjennom. Kle deg etter forholdene, ikke nødvendigvis årstiden.

Godt soveutstyr

For at natta skal bli bra, bør liggeunderlaget være tykt nok. Hvis du har et underlag som er oppblåsbart, bør du ha et i skumgummi under der igjen. Det kan gå hull i oppblåsbare liggeunderlag ganske fort, så det beste er nok et tykt skumgummiunderlag. Pass på at du har varm nok sovepose. Det er ikke behagelig å fryse natta gjennom. Hvis du ikke har tykk nok sovepose, går det fint å bruke to tynne.

Lag en varmeflaske

Et tips om du er redd for å bli kald i løpet av natta, er å koke vann før du legger deg og ha på en flaske som er tett. Legg flasken nederst i soveposen når du legger deg for å sove. Du må være helt sikker på at den er tett, slik at du ikke våkner i kliss våt sovepose.

Bruk et enkelt telt

En teltmodell som er enkel å sette opp/ta ned, er tunelltelt. Der sitter innerteltet vanligvis fast i ytterteltet, det eneste du trenger å tenke på er å få på plass stenger og feste teltet med plugger. Fest teltet godt, for selv om det ikke blåser når du setter det opp, kan det fort snu. Det er viktig at teltet er vanntett og har gode muligheter for lufting. Når det kommer til telt, gå for kvalitet.

Andre viktige ting til teltturen

Noen andre småting som er lurt å ha med på tur er fyrstikker og toalettpapir (pakket i pose), hodelykt og kniv. Noe som ikke er livsviktig, men har stor betydning når det gjelder ”kosefaktoren” på telttur, er kortstokk, kakao eller kaffe og sjokolade.

Sist, men ikke minst.. når du forlater plassen, skal det ikke synes at du har vært der. Ta med deg alt av søppel (også det som eventuelt ligger i bålet). Hvis du ikke kan brenne toalettpapiret, gjem det under litt mose eller en stein. Vær nøye når du slukker bålet. Hell på vann en ekstra gang. Du skal være sikker på at det er slukket.

Les også våre artikler om Nordlys og Yr vs Storm.

Was this article helpful?

Leave A Comment?